19.03.2023 - 06:00 | Son Güncellenme:
2018 yılında restorasyonuna başladıkları Mattheys Köşkü’nde hazırlıkların tamamlanmak üzere olduğunu belirten Arkas, “Burada, Arkas Sanat Bornova Mattheys Köşkü adıyla Arkas Halı Koleksiyonu’ndan bir seçki sergilenecek. Aynı zamanda, Türkiye’nin ilk kadın ortodontisti Ayşe Mayda’nın yaşamış olduğu köşkün restorasyonunu da sürdürüyoruz. Burada Arkas Resim Koleksiyonu’ndan Türk sanatçılara ait eserler sergilenecek” dedi.
Bu yaz Alaçatı’da
Bir yeniliği daha ilk kez açıklayan Arkas, “Çeşme Belediyesi işbirliği ile Arkas Sanat Alaçatı için çalışmalara başladık. Arkas Sanat Alaçatı içinde Lucien Arkas Salonu daimi sergi salonu ve süreli sergi salonları olacak. Bu kez daha modem sergilere ve günümüz sanatçılarına yer vereceğiz” diye konuştu.
Sergi hakkında da bilgi veren Arkas, resimin sanatçıların dünyaya açılan penceresi olduğunu vurguladı. Arkas, “Bu tarz tematik sergileri, orijinal bakış açıları sunan, eserlere yeni anlamlar katan, görünmeyenleri görünür hale getiren ve bir yandan da koleksiyona açılan bir pencere olarak görüyorum” dedi.
Sergi küratörü Jean Luc Maeso da, sergide, sanatçıların pencere temasıyla ilişkilerinin gelişimini anımsatmayı amaçladıklarını söyledi. Sergi Direktörü Müjde Unustası ise resim sanatında dış dünyayı içerinin bir parçası haline getiren pencerelerin umut, özlem, özgürlük gibi derin duyguları sembolize ederken, kimi zaman da hayatın ve varoluşun temsili olarak karşımıza çıktığını belirtti. Unustası, “Pencerenin bir ‘eşik’ olarak okunmasına alan açmak için hazırlanan bu sergi ile ziyaretçileri bir keşif yolculuğuna davet ediyoruz” diye konuştu.
Sergi, 23 Temmuz’a kadar Arkas Sanat Merkezi’nde ücretsiz olarak ziyaretçilerini ağırlayacak.