Egeİzmir’in en büyük bulvarı Torbalı’ya

İzmir’in en büyük bulvarı Torbalı’ya

13.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Başkan Görmez, Altın Çağ olarak nitelendirdiği ikinci beş yıllık dönemde İzmir’in en büyük bulvarını yapacaklarını belirtti.

İzmir’in en büyük bulvarı Torbalı’ya

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, yeni dönem projelerini tanıttı; “Torbalı’nın 2. Altın Çağı’nda trafik, çevre, eğitim, sağlık, istihdam ve sosyal belediyecilik öne çıkacak, ilçede ekonomik hayatı canlandıracak stratejik hedeflerimiz var” dedi.
Buna göre; Yeşilköy’den Subaşı’na kadar 25 kilometre uzunluğunda İzmir’in en büyük bulvarı yapılacak. Kemalpaşa kavşağında altgeçit, otogar, yeraltı otoparkı, kamyon ve tır garajı, altgeçit projeleri dikkat çekiyor. İlçede bir üniversite kurulması planlanıyor.
‘Daha çok çalışacağız’
Başkan Görmez; Eylül 2017’de hizmete açılan, 250 yataklı Torbalı Devlet Hastanesi ile 2019 yılında açılması hedeflenen Diş Hastanesi’nin, bir kamu üniversitesine bağlı Tıp Fakültesi hastaneleri olarak hizmet vereceğini belirtti. Ayrancılar’da 14 bin metrekarelik alan üzerinde entegre hastane yapılacağını söyledi. İlçe merkezindeki Millet Bahçesi’ne ek olarak, Özbey’de 70 bin metrekarelik Millet Bahçesi, ilçe merkezinde kapalı spor salonu, Cumhuriyet ve Ertuğrul mahallelerinde kent park, Ayrancılar’da Yamaç Park projelerinin yaşama geçirileceğini, kadınlara yönelik bir de aktivite merkezi yapılacağını açıkladı.
Ormanlık köylerden birinde Macera Parkı yapılacak. Ayrancılar’da daha önce yaşama geçirilen 315 TOKİ konutuna ek olarak 5 bin yeni konut daha yapılacak. Metropolis Antik Kenti’nden çıkan eserlerin sergileneceği bir kent müzesi yapılacak. AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, “Bundan sonra daha çok çalışacağız” dedi.

Yazarlar