Egeİzmir elektrik üretiminde 1’inci

İzmir elektrik üretiminde 1’inci

14.07.2024 - 00:01 | Son Güncellenme:

Enda Enerji Holding Genel Müdürü Metin Tuncay, İzmir’in Türkiye geneli elektrik tüketiminde 2. sırada olduğunu söyledi. İzmir elektrik üretim kurulu gücünde ise ilk sırada yer alıyor

İzmir elektrik üretiminde 1’inci

Yenilenebilir enerji alanında 1993 yılından bu yana faaliyet gösteren Enda Enerji Holding A.Ş. (Enda), 2030’da yenilenebilir elektrik kurulu gücü anlamında Türkiye’nin ilk 20 şirketi arasına girmeyi hedefliyor. Halihazırda 2023 sonu verilerine göre Türkiye’de ilk 50 şirket arasında 180,1 MWe kapasite ile 45. sırada olan Enda, bu hedef doğrultusunda finansal olarak sürdürülebilir projelerle kapasitesini 500 MWe’ın üzerine çıkarmayı planlıyor.

Haberin Devamı

Bir anlamda enerji sektörünün gelişimi açısından Türkiye’nin yakın dönem geçmişine de tanıklık ettiklerini vurgulayan Enda Enerji Holding Genel Müdürü Metin Tuncay, “Bu tanıklık bizi Türkiye’nin enerji alanındaki hedeflerine ulaşması için daha da istekli kılıyor. Piyasa gelişimi ve imkanları ölçüsünde ağırlıklı olarak RES ve GES projelerimiz öncelikli. Bu kapsamda kademeli olarak ve 2030 hedefi doğrultusunda bir kısım hibrit GES yatırımlarından bir kısım mevcut RES tesislerinin büyüme potansiyeli değerlendirilerek ve buna ilaveten yeni yatırımlar ile birlikte önümüzdeki 6 yılda 500 MW kurulu güce ulaşmayı ve böylece Türkiye genelinde sadece yenilenebilir elektrik kurulu gücü anlamında 180,1 MWe kapasite ile bulunduğumuz 45. sıradan 2030’da 20. sıraya yükselmeyi hedefliyoruz” dedi. Tuncay, Enda’nın, halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) başvurduğunu da açıkladı.