EgeİYTE’nin duvarlarına sanatsal dokunuş

İYTE’nin duvarlarına sanatsal dokunuş

21.09.2024 - 00:01 | Son Güncellenme:

İYTE’de sanatın hayat bulduğu duvarlar, Sibel Şentürk’ün fırçasıyla canlanıyor. Sanata verdiği destekle bilinen Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran, kampüsü renklendiren çalışmalara katkı sunuyor

İYTE’nin duvarlarına sanatsal dokunuş

YUSUF ÇINAR - Çevre dostu İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) kampüsü sakinleri farklı hünerleriyle Türkiye’nin aydınlık yüzü olmaya devam ediyor. İYTE dostu Sibel Şentürk, İYTE’nin duvarlarına renkleriyle hayat verirken farklı alanlardaki çalışmalarıyla da enstitünün gelişimine destek veriyor. “Resim benim yaşam tarzım” diyen Şentürk’ün hedefi uluslararası alanda da tanınır olmak.

Haberin Devamı

Duvarlar onun tuvali

Şentürk, “Türkiye’nin en güzel kampüslerinden İYTE’nin binalarına ve yürüyüş yollarına renk katabilme fırsatı veren sanatsever rektörümüz Prof. Dr. Yusuf Baran’a teşekkür ediyorum” ifadelerini kullanıyor.

Şentürk dev tuvale yıllardır düşlerini, duygularını yansıtıyor. Bazen bir kadın, bazen bir hayvan, bazen bir çiçek onun renkleriyle canlanıyor. Eskişehir Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu Sibel Şentürk, “Resim benim için duygularımın dışa vurumudur. Son 10 yıldır profesyonel olarak duvar resimleri yapmaktayım” dedi. Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda resim öğretmenliği yapan Sibel Şentürk, sınıflarda duvarlara çocuklarla birlikte resimli masal köşeleri oluşturdu.

Çocukluğundaki tutkusunu profesyonel olarak sürdüren Şentürk; Eskişehir, İzmir, Ayvalık ve Seferihisar’daki duvar resim çalışmalarının ardından Urla’da dünyanın en iyi eğitim kurumları arasında gösterilen ve birçok ulusal ve küresel ödül alan İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nün duvarlarına fırçasıyla hayat veriyor.

Haberin Devamı

İYTE’nin duvarlarına sanatsal dokunuş

‘Kampüsümüz renklendi’

Sanatın ve sanatçının her daim yanında olan İYTE Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran, bu iş birliğinden oldukça memnun. Rektör Baran, “Kampüsümüz Sibel Hoca’nın resimleri ile birlikte daha da renklendi. Duvar resimlerini gören öğrencilerimizin ve hocalarımızın yüzündeki tebessümü görmek bizleri son derece memnun ediyor. İYTE, akademik alandaki başarılarının yanı sıra kültürel ve sosyal alanlarda geliştirdiği projelerle de topluma katkı sunmayı amaçlıyor. Çevre dostu ve sürdürülebilirlik alanlarında yürüttüğümüz projelerle her anlamda örnek bir kampüs olmak için çalışıyoruz” diye konuştu.

Kampüs içinde bulunan İYTE Çocuk Üniversitesi, İYTE Rektörlük merdivenleri, kafeteryaları ve teknoparkta çalışmalarının devam ettiğini belirten Sibel Şentürk, “Amacım ülkemizin sanat alanında ismini yurt dışında duyurmak. Yunanistan’da yaptığım duvar resimleri büyük övgü ve beğeni aldı ve birçok okul beni davet etti. Şu anda işlerimin yoğunluğu nedeniyle yurt dışına çıkamadım ama ileride mutlaka gideceğim” dedi.