Ege“İyi ki bu heykeli Erdoğan görmemiş!”

“İyi ki bu heykeli Erdoğan görmemiş!”

01.06.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, İzmir’de Başbakan Erdoğan’a heykel üzerinden gönderme yaptı. Kars’taki İnsanlık Anıtı’na ‘ucube’ dediğini hatırlatan Zeybek, Gündoğdu Meydanı’nda, Atatürk ve süvarileri simgeleyen Cumhuriyet Ağacı Heykeli’ne bakarak, “Başbakan, bu heykeli, iyi ki görmemiş” dedi.

“İyi ki bu heykeli Erdoğan görmemiş”

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, seçim çalışmaları için geldiği İzmir’de Ege Palas Oteli’nde basın toplantısı düzenledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İnsanlık Anıtı’na ‘ucube’ dediğini hatırlatan Zeybek, basın toplantısı düzenlediği otelin önündeki Gündoğdu Meydanı’nda, bulunan Kurtuluş Savaşı’nda Atatürk ve süvarileri simgeleyen Cumhuriyet Ağacı Heykeli’ne bakarak, “Başbakan, bu heykeli, iyi ki görmemiş” dedi.

Atatürk programı
Başbakan Erdoğan’ın bilgisiz olduğunu iddia eden Zeybek, “Bilgisize bilgisiz demek suç olmamalı. Atatürk okusaydı onu bilseydi birçok şey bilirdi. Yıllardır Atatürk okurum ve anlamaya çalışırım. 85 hafta TRT’te Atatürk’ü anlattım sonra bu iktidar gelince ‘gerek yok artık Atatürk’ü yeteri kadar anlattın’ dediler. Atatürk, ‘Benim yolum akıl ve bilim yolu’ diyor” dedi.
Zeybek, uzun tutukluluk sürelerini ilginç sözlerle eleştirerek, şöyle dedi:
“Savcı ve hakimleri iki ay hücre hapsine atmak lazım. Bu nasıl bir şey hapiste yatmak, özgürlükten gökyüzünden yoksun kalmak, güneşi görememek, sevdikleriyle görüşememek nasıl bir şey bunu bir tatsınlar da tutukluluk meselesine öyle karar versinler. Şöyle diyorlar ‘tutuklanmasına.’ Bir kelimenin bir insanda, onun çevresinde ve toplumda nelere yol açtığını yaşayarak bilmek lazım. Tutukluluğun uzun sürmesine itirazımız var. Yatıp çıkıyorsun sonra beraat ediyorsun. Ne oldu şimdi? Bunun bir suçlusu olması gerekmez mi? Sonra devletten tazminat alınıyor. Aslında milletten alınıyor. Uzun tutukluluk dönemini uygun bulmuyorum.”