29.11.2024 - 17:52 | Son Güncellenme:
Köklere bağlılık ve Akdeniz diyeti temalarının işlendiği gece, gastronomi tutkunları için unutulmaz bir deneyim oldu. İzmir İtalya Konsolosu Daniele Bianchi, “İtalyan Mutfağı Haftası, Türkiye ile İtalya arasındaki dostluk bağlarını güçlendiriyor. İzmir’de böylesine özel bir organizasyonun parçası olmaktan mutluluk duyuyorum” dedi.
‘Yaşam biçimi’
İzmir İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Pietro Alba ise İtalyan mutfağının, tarih, sanat ve geleneklerin birleşiminden doğan bir zenginlik olduğunu söyledi. Alba, “Dünya’da İtalyan Mutfağı Haftası, yemeklerimizi tanıtmanın ötesinde, Akdeniz diyetiyle birleşen geleneklerimizin ve kültürel zenginliklerimizin önemini ortaya koyuyor. Her yemek, İtalya’nın topraklarını, bölgesel kimliklerini ve bu topraklarda nesiller boyunca süregelen emeği yansıtır” diye konuştu.