Egeİnanmayanlar hissedecekler!

İnanmayanlar hissedecekler!

12.01.2022 - 00:20 | Son Güncellenme:

Prof. Dr. Alper Şener, üçüncü doz uyarısı yaptı. Virüse yakalanan Prof. Dr. Kurugöl, “AVM, restoran ve konserlere girişte aşı şartı getirilmeli” dedi

İnanmayanlar hissedecekler

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener yükselen vaka sayılarına ilişkin konuştu, “Eğer bu tırmanış Omicron’a bağlı ise bu zamana kadar salgına inanmayanlar gerçek salgını hissedecek” dedi. Ayaktan hasta grubunda artışın devam edeceğini belirten Şener, “İzmir genelinde aile sağlığı merkezlerine başvurular artacak. Enfeksiyon zincirini kıracak olan şey vakaların erken yakalanmasıdır. ‘Delta-Delta Plus’ şu an için daha yaygın. Vatandaşımızın üçüncü dozunu yaptırmak için tam zamanı” dedi.

Omicron’a yakalanan ve evde karantinada bulunan EÜ Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zafer Kurugöl (65) de alınması gereken önlemleri sıraladı, “Aşı yaptırmamış olmasaydım ya yoğun bakımda olurdum ya da şu an daha kötü şeyler yaşıyordum. Vakalar daha da artacak. AVM, restoran ve konserlere girişte mutlaka aşı şartı getirilmesi önemli. Toplu taşımada da kademeli mesai yapılmalı. Okullarda, sınıflarda karantina var. Sömestir tatilini bir hafta öne çekersek bu yükselişi kırmada faydalı olacaktır” diye konuştu.