Egeİlklerin festivali

İlklerin festivali

23.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dördüncüsü düzenlenen Didim VegFest, veganizm felsefesini binlerle buluşturdu. Hazırlanan 50 metrelik vegan dürüm için de Guinness’e başvuruda bulunuldu

İlklerin festivali

Türkiye’nin ilk, dünyanın ise ikinci ‘Vegan Dostu Kent’i olan Didim’de, Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’ın girişimleri ile ilk olarak 2017 yılında düzenlenen Didim VegFest’in dördüncüsü sona erdi. Önde gelen vegan bilim insanlarının katılımlarıyla düzenlenen söyleşiler ve dünya çapında ünlü sanatçıların düzenlediği sergilerle; mezbaha gerçekleri, hayvan hakları ve veganizm gibi konularda bilgiler verildi. Ziyaretçiler, ulusal ve yerel 100’den fazla firmanın katıldığı festivalde, vegan sucuktan vegan dondurmaya birçok farklı vegan lezzeti tatma imkanı buldu.

Haberin Devamı

Başkan, elleriyle hazırladı

Apollon Tapınağı’nın hemen yanı başında düzenlenen etkinlik, bir rekor denemesine de şahitlik etti. İçinde sadece vegan ürünlerin olduğu 50 metrelik dürüm, Şef Emrah Köksal Zengin ve ekibi ile Belediye Başkanı Atabay ve Belediye Başkan Yardımcısı E. Öznur Gündoğdu tarafından Didim VegFest katılımcıları için hazırlandı. İçerisinde falafel, havuç, beyaz ve kara lahana ile sosun yer aldığı dürümün hazırlanması yoğun ilgi gördü. Yüzlerce katılımcının takip ettiği rekor denemesi sonrası görüntüler, değerlendirilmek üzere Guinness merkezine iletildi.