Ege‘Hayvanların yuvası sokaklar olmamalı’

‘Hayvanların yuvası sokaklar olmamalı’

06.10.2024 - 00:01 | Son Güncellenme:

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ndeki yavru bir köpeği sahiplenerek, vatandaşlara “satın alma, sahiplen” çağrısında bulundu.

‘Hayvanların yuvası sokaklar olmamalı’

Daha önce bir kediye “Üzüm” adını veren Başkan Duman, yeni sahiplendiği köpeğe Buca’nın tarımsal simgelerinden esinlenerek “Bardacık” ismini verdi. Etkinlikte çocuklar, hayvanlarla vakit geçirirken, Başkan Duman, “Her bir hayvanın yuvası sokaklar ya da barınaklar olmamalıdır. Dostlarımıza kalıcı yuvalar bulmak, hepimizin sorumluluğudur” dedi. Vatandaşlara barınaklardaki sahipsiz hayvanları sahiplenme çağrısında bulunan Duman, “Satın almak yerine sahiplenmek, hem onların hem de sizin yaşamınıza büyük bir anlam katacaktır” ifadelerini kullandı. Çocuklar için düzenlenen etkinlikte ise minikler, can dostlarıyla unutulmaz bir gün yaşadı. 

Haberin Devamı

‘Örnek projelerle sahip çıkacağız’

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde Ovaköy Hayvan Barınağı’nı ziyaret ederek “Sahip çıkıyoruz, sahipsiz bırakmıyoruz” projesi ile 500’ün üzerinde sokak hayvanını sahiplendirdiklerini açıkladı. Akın, “Balıkesirli tüm hemşerilerime, evlatlarına birer can dostu sahiplenmeye davet ediyorum. Yalnız bırakmayacağız. Onun sözünü veriyoruz. Yeter ki sahiplensinler” dedi. Proje kapsamında Balıkesir genelinde sokak hayvanlarının tedavi ve kısırlaştırma işlemlerinin de sürdürüldüğünü vurgulayan Akın, “Hep birlikte güven ve huzur içerisinde nasıl yaşarız? Bunun için yollar arıyor ve mücadele ediyoruz. Can dostlarımızın bu konudaki rolü çok önemli” şeklinde konuştu. Akın, “Türkiye’ye örnek projelerle can dostlarımıza sahip çıkmak istiyoruz” ifadeleriyle de destek çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

‘Yuva bulmak istiyoruz’

Karabağlar Belediyesi, hayvan sağlığı merkezinde barınan can dostları sahiplendirmek için “Yuvam Olur musun?” etkinliğinin ikincisini düzenleyecek. 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında düzenlenen etkinlik, yarın Üçyol 100.yıl Uğur Mumcu Parkı’nda 14.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Etkinliğe, Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay da katılacak. İlk etkinlikte 23 kedi ve köpeğin kısa sürede sahiplendirildiğine dikkat çeken Başkan Kınay, bu sayının daha da artacağını, barınakta olan birçok kedi ve köpeğin sıcak yuvalarına kavuşturulacağına inandığını söyledi. Başkan Kınay, “Burada can dostlarımıza el vermek, onlara bir yuva bulmak, hayatımızı paylaşmak istiyoruz. Benzer çalışmaları geliştirerek düzenlemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

‘Caydırıcı uygulamalar hayata geçirilmeli’

Kuşadası Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde düzenlediği etkinlikte, öğrencileri Kuşadası Evcil Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nde ağırladı. Merkezde görevli veterinerlerden sokak hayvanlarının bakımı ve sağlık durumu hakkında bilgi alan öğrenciler, “Can dostlarımızı her zaman korumalıyız” diyen Cumhuriyet İlkokulu öğrencisi Bilge Sövüt gibi hayvanlara olan sevgilerini dile getirdiler. Melis Dişçioğlu ise “Burada hayvanlarla çok keyifli vakit geçirdim. Onları yakından görme ve tanıma fırsatı buldum. Tüm hayvanları çok seviyorum” dedi. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, etkinlikte yaptığı açıklamada, “Dileğimiz etkin ve caydırıcı hayvan hakları yasasıyla ülkemizin her noktasında can dostlarımızı ve insanlarımızı koruyan uygulamalar gerçekleştirilmesidir” diyerek hayvanların korunmasına vurgu yaptı.

Haberin Devamı

‘Mama üretimi yapan tek belediyeyiz’

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde Çocuk Kültür Sanat Merkezi öğrencileriyle birlikte Sadık Dostlar Mama Üretim Tesisi ve Geçici Hayvan Bakım Evi’ni ziyaret etti. Akın, “4 Ekim Sokak Hayvanları Koruma Günü. Biz de bugüne özel çocuk Kültür Sanat Merkezindeki öğrencilerimizle barınağımızı ziyaret ettik. Sadık Dostlar Mama Üretim Tesisi’mizde Manisa’da mama üretimi yapan tek belediyeyiz. Bu tesisimizde günlük 200 kilogram mama üretimi yapılmakta ve 200 kapasiteli bir hayvan barınağımız var. Bugün itibariyle de 100 köpeğimiz, 4 tane de kedimiz var” diyerek tesisin önemini vurguladı. Ayrıca, “Bundan sonraki süreçte de vatandaşlarımızın sokak hayvanlarının sahiplenmesi ile ilgili on gün içerisinde lansman toplantısı yapacağız, çok ciddi bir proje geliştirdik. Bunu halkımızla paylaşacağız” dedi.

Haberin Devamı

Sokak hayvanlarına 250 ton yemek

Kırçiçeği ve Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) İzmir Temsilciliği iş birliğinde 10 yıl önce başlatılan “Sen Yiyemezsen Ben Yerim ki” kampanyası sayesinde sokak hayvanlarına bugüne kadar 250 ton yemek ulaştırıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, bu destekleri için Kırçiçeği Yönetim Kurulu Başkanı Kemal İpbaş’a teşekkür plaketi takdim etti. Tugay, Kırçiçeği’nin sokak hayvanları için sağladığı ekipman desteğiyle de projeyi genişlettiğini vurguladı. İpbaş, “Kırçiçeği olarak, misafirlerimize en lezzetli ve sağlıklı yemekleri sunarken, sokak hayvanlarını da unutmamak bizim sosyal sorumluluğumuzun bir parçası” dedi.

Haberin Devamı

‘Çocukların sevgisi bizi mutlu ediyor’

Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde birçok öğrenciyle birlikte Marmaris Belediyesi Hayvan Bakımevi’ni ziyaret etti. Etkinlik kapsamında, çeşitli yaş gruplarındaki öğrenciler öğretmenleri eşliğinde bakımevine gelirken, yanlarında köpek maması bağışları da getirdiler. Başkan Ünlü, “Hayvanların yaşam hakkına saygı göstermek bizim temel görevlerimizden biri. İmkanlarımızı minik canlarımız için seferber ediyoruz. Çocukların da aynı bilinçle büyümesi bizleri mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.

‘Yaşatmanın derdindeyiz’

Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit, Dünya Hayvan Hakları Günü’nde Veteriner İşleri Müdürlüğü’nü ziyaret ederek can dostlara yönelik yeni hizmetler hakkında bilgi verdi. “Can dostları katletmenin değil, daha iyi koşullarda yaşatmanın derdindeyiz” diyen Yiğit, yakında ortopedik operasyonlar yapılmaya başlanacağını açıkladı. Yiğit ayrıca, bakımevinde 50 köpek ve 100 kedi kapasiteli alan bulunduğunu ve sahiplendirme işlemlerinin yapıldığını da söyledi.