EgeGenç turizmcilere istihdam sağlayacak

Genç turizmcilere istihdam sağlayacak

21.01.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi, dünyanın önde gelen otel zinciri TUI grubuyla fakülte tarihinin en büyük staj ve iş protokolünü imzaladı.

Genç turizmcilere istihdam sağlayacak

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, Çeşme Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin ve TUI Gruop TTHotels Türkiye Temsilcisi Av. Kaan Şahinalp’ın imzaladığı protokol kapsamında, öğrencilere istihdam sağlandı. Rektör Budak, “Öğrencilerin verimli, kaliteli, donanımlı eğitim aldığı ve huzur içinde yaşadığı bir üniversite olmanın gururunu yaşıyoruz. Turizm öğrencilerimiz, çok önemli istihdam fırsatına kavuştu. İşbirliğimiz, turizm sektörüne de çok önemli bir ivme kazandıracak. Türkiye’nin kalkınma hedefleri doğrultusunda sektöre nitelikli, alanına hâkim, yenilikçi ve girişimci turizmciler yetiştirmek için eğitimlerimiz devam ediyor” dedi. Prof. Dr. Gültekin de, “15 Mayıs-15 Ekim günlerini kapsayan ve her yıl devam edecek protokol kapsamında, başarılı performans gösteren öğrencilerimiz sürekli istihdam edilecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

10 yıllık tescil

Ege Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren EGEDERS platformu, TÜRKPATENT tarafından 10 yıllık tescil belgesi almaya hak kazandı. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Atılgan ve UZEM Müdürü Doç. Dr. Fırat Sarsar ile bir araya geldi, belgeyi takdim etti. Rektör Budak, yeni dönemin en önemli hedeflerinden birinin dijitalleşme olduğunu söyledi.