EgeEnsesindeki iğne başına ne işler açtı!

Ensesindeki iğne başına ne işler açtı!

17.03.2017 - 06:10 | Son Güncellenme:

İşçi Salih Aktaş, ameliyatta ensesinde iğne ucu unutulduğu için mahkemeye gitti, 8 bin lira tazminat kazandı. Yargıtay, kararı bozdu. Aktaş, faiziyle 26 bin liraya kadar çıkan borcu ödeyebilmek için çıkışını aldı. “Haklıyken haksız duruma düştüm” diyen Aktaş, şimdi iş arıyor

Ensesindeki iğne başına ne işler açtı

İZMİR’de, ameliyatta ensesinde iğne ucu unutulan ve açtığı davada 8 bin lira tazminat kazanan belediye işçisi Salih Aktaş, Yargıtay’ın kararı bozmasının ardından bunu faiziyle geri ödemek durumunda kaldı. Faiziyle 26 bin liraya çıkan para yüzünden ücretine haciz konulan Aktaş, çareyi işten ayrılıp tazminatla borcu kapatmakta buldu. Haklıyken haksız duruma düştüğünü söyleyen Aktaş, şimdi ailesini geçindirmek için yeni iş arayışına girdi. Salih Aktaş, “İş bakıyorum. İŞKUR’a başvuracağım” dedi.

Haberin Devamı

Misliyle geri ödedi

Gaziemir Belediyesi’nde çalışan, bir çocuk babası Salih Aktaş (42), 2007’de şiddetli baş ağrılarının geçmemesi üzerine İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gitti. Aktaş’ın omurilik bölgesindeki damarlardan birinin tıkalı olduğu saptanınca ameliyata alındı.

Tedavisi bitip taburcu edilen Salih Aktaş, yaklaşık bir hafta sonra duş aldığı sırada ameliyat dikişlerinin açıldığını fark etti. Farklı bir sağlık merkezinde Aktaş’ın ensesine yakın yerde iki adet iğne ucu unutulduğu anlaşıldı. Aktaş, operasyonu yapan 4 doktorun cezalandırılması için şikâyette bulundu. İzmir Bölge İdare Mahkemesi, Salih Aktaş’ın ameliyatını yapan 4 doktor hakkında ceza davası açılmasına yer olmadığına karar verdi. İzmir İl Sağlık Müdürlüğü de, Aktaş’ın, operasyonların ardından iğne uçlarının tespit edilip çıkarılmak istenmesi yönündeki talebe kendisinin uymadığını açıkladı.

Haberin Devamı

Salih Aktaş, bu kez doktorlar aleyhine 103 bin liralık tazminat davası açtı. Dava sonucunda 2008’de Salih Aktaş’a 8 bin lira tazminat ödenmesine karar verildi. Doktorlar 8 bin lirayı ödedi, ancak Yargıtay’a da itirazda bulundu. Yargıtay, kararı bozdu. Yeniden yapılan yargılama sonucunda Salih Aktaş’ın tazminat talebi reddedildi, aldığı 8 bin TL’nin geri ödenmesine karar verildi. İşçi ücretiyle bu parayı ödeyemeyen Salih Aktaş’ın maaşına haciz konuldu.

‘Hak arama yolum kapandı’

Borç, Aktaş’ın gerek devlete gerekse de diğer borçlarından dolayı icra sırasında beklediği için 26 bin liraya kadar çıktı. Ücretinin 4’de 1 oranında yapılan kesintisi de, bu borcun faizini bile ödemedi. 5 yıl süreyle yaptığı ödemelerle borcu kapatamayacağını anlayan Aktaş, belediyeden çıkışını istedi. Çıkış işlemi yapıldı, Salih Aktaş’a 45 bin lira tazminat verileceği belirlendi. Bu paranın hesaba yatırılmasıyla da, Aktaş’ın borçları tahsil edildi. Salih Aktaş, “Haklıyken haksız duruma düştüm. Bilirkişi, ‘Bunun amacı zenginleşme’ dedi, bütün hak arama yollarım kapandı. Şimdi iş bakıyorum. İŞKUR’a başvuracağım” dedi.

Yazarlar