EgeEnerji arzında kömür önemini koruyor

Enerji arzında kömür önemini koruyor

11.06.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kısa bir süre önce yeni yönetim kurulunu seçen Elektrik Üreticileri Derneği’nin (EÜD), ilk toplantısını Milas’ta faaliyet gösteren YK Enerji’de gerçekleştirdi.

Enerji arzında kömür önemini koruyor

Toplantı sonrası bir açıklama yapan EÜD Başkanı Cem Aşık, Türkiye’nin enerji arz güvenliğinde yerli kaynakların önemine vurgu yaparak, “Yerli kömür gelecek dönemde de önemini koruyacak ve yenilenebilir enerji santrallerinin çalışmaları için gerekli yan hizmetleri sağlayacak. YK Enerji, Yeniköy Kemerköy Termik Santralleri ile Türkiye’nin elektrik arz güvenliğinde büyük bir öneme sahip” dedi.

Haberin Devamı

Enerji üretiminin sürdürülebilir ve çevreye uyumlu bir şekilde devam ettirilmesi gerektiğine dikkat çeken Aşık, “YK Enerji bunun güzel bir örneği. Kömür üretiminin sona erdiği maden sahaları başarılı bir şekilde rehabilite edilmiş ve ağaçlandırılmış durumda. Taşınan zeytin ağaçları da verim kaybına uğramadan tekrar tarımsal üretime kazandırılmış” diye konuştu.
Toplantının ev sahipliğini yapan YK Enerji Genel Müdürü M. Serhat Dinç ise, Yeniköy ve Kemerköy santrallerinin Türkiye toplam kurulu gücünün yüzde 2.5’ini oluşturduğuna dikkat çekti.

Yazarlar