EgeCumhuriyet için uçacaklar

Cumhuriyet için uçacaklar

06.10.2024 - 00:01 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri SOLOTÜRK tartışmalarına son noktayı koydu; “29 Ekim’de İzmir’de gösteri uçuşu yapacak”.

Cumhuriyet için uçacaklar

İzmir'in kurtuluşu olan 9 Eylül'de Solotürk uçakları tasarruf tedbirlerinin gerekçe gösterilerek gösteri uçuşu gerçekleştirmediği gündeme gelmişti. Adana'da düzenlenen TEKNOFEST'te gösteri uçuşu düzenlenmesine Başkan Cemil Tugay, “Şimdi TEKNOFEST, İzmir’in kurtuluşundan daha mı önemli?" diye tepki gösterdi. Milli Savunma Bakanlığı, düzenlediği basın açıklamasında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda SOLOTÜRK'ün İzmir'de gösteri uçuşu yapacağını duyurdu.

Haberin Devamı

AK Parti Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, CHP kanadından gelen körfez ve SOLOTÜRK eleştirilerine yönelik, İzmir’in suni gündemler, yapay tartışmalar, kısır polemiklerle vakit kaybedemeyeceğini belirtti, ‘CHP, körfezde çevre felaketi yaşanırken SOLOTÜRK ile gündem değiştiriyor. Sayın Cemil Tugay da siyasi konumlanması gereği bu girdabın içinde kalarak SOLOTÜRK üzerinden İzmir’in büyüklüğüne yakışmayan bir gündem değiştirme kozu kullanmıştır’’ dedi.