EgeÇocukları gibi bakıyor

Çocukları gibi bakıyor

12.10.2024 - 00:30 | Son Güncellenme:

80 yaşındaki Sami Güler 30 yıldır gönüllü olarak evinin karşısındaki parkın bakımını yapıyor, “Ben ağaçları büyüttüm; ağaçlar beni gençleştirdi” diyerek doğaya sevgisini dile getiriyor.

Çocukları gibi bakıyor

Buca Ufuk Mahallesi 1012 sokakta yaşayan 80 yaşındaki Sami Güler, yaklaşık 30 yıldır gönüllü olarak evinin karşısında bulunan parkın bakımını yapıyor. Yıllardır ağaçları budayıp sulayan, onları çocukları gibi seven çevre gözlemcisi Güler’in adının Buca Belediye Meclisi’nin kararıyla 2020 yılında söz konusu parka verildiğini hatırlatan Başkan Görkem Duman, “Sami amca, ilçemize kattığı izlerle herkese örnek oluyor” diye belirtiyor. 

Haberin Devamı

‘Yeşil insanın ruhudur’ 

“Ben ağaçları büyüttüm; ağaçlar beni gençleştirdi” diyerek yeşile olan sevgisini dile getiren Sami Güler ise, “Bu ağaçlara çocuklar gibi bakıyorum. Suyunu veriyorum, çapa yapıyorum. Dallarını kendim buduyorum. İşim bittikten sonra oturup balkona ağaçları seyrediyorum. Bu işi gönülden yapıyorum. Bu ağaçlar kuşların yuvaları. Sabahları kuş sesleri ile uyanıyorum. Yeşil insanların ruhudur” ifadesinde bulunuyor.