Ege‘Çip krizini avantaja çevirdik’

‘Çip krizini avantaja çevirdik’

04.01.2022 - 00:00 | Son Güncellenme:

Krize rağmen yatırımlara devam ettiklerini belirten GOprise Genel Müdürü Remzi Almaç, “En yaşlı aracımız 1 yaşında. Müşteri memnuniyetine ve güvene çok önem veriyoruz” dedi.

‘Çip krizini avantaja çevirdik’

Selen Deniz - Marka Portresi / GOprise, çok az sayıda araçla başladıkları yolda şimdi birçok firmaya filo kiralama hizmeti sunuyor. Genel Müdür Remzi Almaç,  kuruluş hikayelerini anlattı. Almaç, “Dünya genelindeki çip krizini avantaja çevirdik, araç alımından vazgeçmedik. Birçok filo şirketi araç bulunurluğunun azlığından dolayı artan fiyatların düşebileceği beklentisine girip, araçlarını yenilemedi. Biz, araç siparişlerimizi iptal etmedik ve işin sonunda normal dönemde filo kiralama yapmayıp araçları bünyesine alan şirketlerden bile filo kiralama talepleri aldık” dedi. Müşteri memnuniyetinin çok önemli olduğunu vurgulayan Almaç, ilk kez araç kiralamak isteyenlere de ipuçları verdi...

Haberin Devamı

Araç kiralama hizmeti sunma fikri nasıl oluştu?

Biz bir grup şirketiyiz, birçok sektörde faaliyet gösteriyoruz, gıda sektörü başta olmak üzere, Aslan Ayaz Filo Yönetimi ahtapotun sadece bir bacağı. Aslında bu fikir Yönetim Kurulu Başkanımız Serdar Deniz’indi. Başlangıçta az sayıda bir araçla başladık kendi bünyemizdeki şirketlerin araçların kiralamasını yaptık, daha sonra gelen taleplerin yoğunluğundan bu işi büyütme kararı aldık.

Özellikle dünya genelindeki çip krizini avantaja çevirdik, krizde araç alımından vazgeçmedik birçok filo şirketi araç bulunurluğunun azlığından dolayı artan araç fiyatlarının düşebileceği beklentisine girip araçlarını yenilemediler, bu da rekabette bir adım geri gitmelerine sebep oldu. Biz araç fiyatlarının yükselmesinin dışında hala devam eden araç azlığını baz aldık, siparişlerimizi iptal etmedik ve işin sonunda normal dönemde filo kiralama yapmayıp araçları bünyesine alan şirketlerden bile filo kiralama talepleri aldık. Güzel olan kısmı bu talebe rahatlıkla cevap verebildik ve vermeye devam ediyoruz.

Haberin Devamı

Zaman zaman, eski araçları kiralayan araç kiralama şirketleriyle karşılaşıyoruz. GOprise’daki araçların durumu nedir?

Evet, sektörde bu sık sık karşılan bir durum ama biz de öyle değil. Hemen hepsi son model araçlar, en eski olanı 1 yaşında.

Bu konu da çok hassas davranıyoruz, çip krizi ve bayilerde araç sıkıntısı olmasına rağmen 1 yaşını doldurmuş araçların yenilenmesinden kesinlikle taviz vermedik.

Şirketlere filo kiralama hizmeti

Kurumsal olarak da markalara filo hizmeti veriyorsunuz. Bu hizmetin kapsamı nedir, kaç araca kadar, hangi şartlarda hizmet sunuyorsunuz?

Filo tarafında şirketlerin çözüm ortağı olarak çalışıyoruz ve aslından üstlerinden bir yük alıyoruz. Çünkü bir şirketin araç satın alıp bakımıyla, vergisiyle, kazasıyla ve daha pek çok problemiyle ilgilenmesi yorucu ve ciddi mesai isteyen bir şey. Biz markalardan aldığımız talepler doğrultusunda onları bu dertten kurtarıyoruz. Araçlar bizim uzmanlık alanımız, biz işimizi büyük bir zevkle yapıyoruz ve araçlarıyla biz ilgilenerek iş ortaklarımızın da kendi işlerine daha fazla zaman ayırmalarına destek oluyoruz. Filo kiralamalarda da fiyatlarımız oldukça makul. Tüm marka yöneticilerine filo kiralamalarında mutlaka teklif almalarını öneririm.

Haberin Devamı

Toplumun büyük kısmı aşılanmış olsa da Kovid-19 pandemisi hala bitmiş değil. GOprise’da koronavirüse karşı yaptığınız önlemlerinizden bahseder misiniz?

GOprise’da tüm araçlarımız her bir kullanım öncesi dezenfekte edilmekte. Özel hijyen kitlerimiz de araçlarımızda müşterilerimizle buluşuyor. Şu ana kadar ne mutlu ki bu yönden bir problem yaşamadık. Pandemi hala bitmiş değil.

Bu yüzden henüz önlemlerimizi gevşetmiş değiliz. Umarım ülkece daha ferah bir yıl bizimle olur…

Buzlanma, kaygan zemin, yağışlar gibi sebeplerden dolayı araç kullanmak kış döneminde yaz aylarına göre daha riskli. Siz araçlarınızda kış dönemine yönelik önlemler aldınız mı?

Tabii ki. Her ne kadar İzmir merkezli olsak ve diğer illerimize göre nispeten daha az yağış ve buzlanma problemi yaşasak da müşterilerimizin rotalarını bilmediğimiz için işimizi şansa bırakamayız. Tüm araçlarımıza gerekli kış bakımlarını yaptık ve düzenli olarak da yapıyoruz. Kış için talep ettikleri ilave tedbirleri de alıyoruz.

Haberin Devamı

‘Çip krizini avantaja çevirdik’

‘Sektörde sağlam adımlar atıyoruz’

GOprise’ı rakiplerinden ayıran ve başarısına etki eden en önemli faktörler nelerdir? Neyi rakiplerinizden farklı ve doğru yaptığınızı düşünüyorsunuz?

Bu sektörün maalesef en zayıf noktası, araç sayısı artan filo şirketlerinin aynı orantıda hizmet kalitesini düşürmesidir. Ne kadar kurumsal ya da ne kadar büyük de olsa bir noktadan sonra hizmet konusunda yetersizleşiyorlar. Bizim için bu konu çok önemli biz tam tersini yapıyoruz hizmet ağımızı genişlettikçe araç sayımızı artırıyoruz. Biz sektörde sağlam adımlarla ilerleyerek köklü, ayakları yere basan bir yapı inşa etmek istiyoruz. Bunun için öncelikli olarak müşteri memnuniyetine dikkat ediyoruz. Müşterilerimiz aldıkları hizmetten ne kadar memnun kalırlarsa bizim adımlarımız o kadar güçlü olur. Bu memnuniyeti sağlamak için de araç filomuzu yeni ve sıkıntısız araçlar üzerine kuruyoruz. Bizim araçlarımızın büyük bölümü son model araçlar.

Haberin Devamı

Bir kullanıcı olarak hem güvenli hem de bütçeme uygun bir araç kiralama hizmeti almak için nelere dikkat etmeliyim?

Araç kiralamada sorunsuz seyahatin ilk şartı güvendir. Bunun için araç kiralayacağımız şirkete güvenmek önemli. Kurumsal bir yapısının olmasına, merdiven altı tarzında olmamasına dikkat etmelisiniz. İlk defa deneyimleyeceğiniz bir markaysa markanın sosyal medya ve web yorumlarına göz atabilirsiniz. Bu fikirler tabii ki her zaman yüzde yüz objektif olmamakla birlikte markaya dair ortalama bir fikir edinmenize yardımcı olabilir. Her araç kiralama firması dönem dönem farklı avantajlar sunar. Örneğin; bazı firmalar çok düşük ücretler talep edebilirler ama sadece ücretine bakarak araç kiralama yapmamalısınız çünkü piyasa normallerinden çok düşük ücretler size eski ya da yıpranmış araba olarak yansıyabilir. Bu gibi bir durumu yaşamamak için kiralama yapmadan önce birkaç markanın fiyatlarınızı incelemenizi öneririm. Markaların size sunduğu avantajlara göz atın ve araç filosunu inceleyin. Daha sonra mutlaka fiyat karşılaştırması yapın.