EgeÇeşme’de sağlık ve tatil bir arada

Çeşme’de sağlık ve tatil bir arada

07.09.2024 - 00:00 | Son Güncellenme:

Çeşme’nin ilk ve tek Özel Fizik Tedavi Rehabilitasyon ve GETAT Kliniği, hem yerli hem de yabancı hastalara hizmet vererek Çeşme turizmine katkı sağlıyor.

Çeşme’de sağlık ve tatil bir arada

YUSUF ÇINAR - Sağlık Bakanlığı tarafından verilen birçok sertifikaya sahip olan Çeşme’nin ilk ve tek Özel Fizik Tedavi Rehabilitasyon ve GETAT (Geleneksel, Tamamlayıcı Tıp) Kliniği, ‘Uluslararası Sağlık Turizmi Yetki Belgesi’ne de sahip olması nedeniyle Uzman Doktor Başak Tanrıkulu Orhan ve ekibi ile yurt dışından gelen hastaları tedavi ederken, Çeşme turizmine de katkıda bulunuyor. Alaçatı Çamlık Yol’da 2 yıldır hizmet veren Çeşme’nin ilk ve tek Özel Fizik Tedavi Rehabilitasyon ve GETAT Kliniği’nin kurucusu ve sahibi Uzman Doktor Başak Tanrıkulu Orhan, Fizik Tedavi Uzmanlığı’nın yanı sıra Sağlık Bakanlığı onaylı GETAT (Geleneksel, Tamamlayıcı Tıp) eğitimi, Akupunktur eğitimi ve ultrason eğitimi ve sertifikalarının yanı sıra “Uluslararası Sağlık Turizmi Yetki Belgesi”nin de sahibi olduklarını belirterek, “Yurt dışından gelen hastalara da hizmet verebiliyoruz. Yurtdışından gelen hastalarımız, bir taraftan tatil yaparken, bir taraftan da fizik tedavilerini yaptırabiliyorlar. Bu uygulamamız ile özellikle yaşlı hastalarımıza yönelik tam yetkiliyiz. Bu hastalarımızın egzersizlerini, sağlıklı yaş almalarına yönelik tedavilerini gerçekleştiriyoruz. Hastalarımızın tedavilerini gerçekleştirirken, bir taraftan da Çeşme turizmine katkı sağlamış oluyoruz” diye vurguladı. 

Haberin Devamı

Çeşme’de sağlık ve tatil bir arada

Doktor Başak Tanrıkulu Orhan, “Bize gelenler ailemizden biri gibidir. 28. Dönem İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu da bunlardan birisidir” diye konuştu

‘Hekim kontrolü şart’ 

Termal suların da önemine dikkat çeken Uzm. Dr. Orhan, “Termal sular da tedavi yöntemlerimizden birisi. Termal sulardan kesinlikle bir uzman hekim kontrolünde faydalanmak gerekiyor. Termal sular, sıcaklık derecesinden ve içindeki maddelerden dolayı istenmeyen yan etkiler geliştirebilir. Tansiyon düşmesi, bayılma gibi durumlar olabilir” diye konuştu.

Çeşme’de sağlık ve tatil bir arada

Uzman Doktor Başak Tanrıkulu Orhan, “Yüksek yoğunluklu lazer terapi ile kas iskelet sistemi ve ağrılarda hızlı ve iyi
sonuçlar almaktayız” dedi

‘Çeşme’de ilk ve tekiz’

“Çeşme’de ilk ve tek özel Fizik Tedavi Kliniği biziz” diyen Orhan, “Fizik tedavide genellikle özel egzersizler, manuel terapi ile lazer, SİS, ısı, proloterapi, mezoterapi, kuru iğne tedavisi, tetik nokta enjeksiyonu, kas içi enjeksiyonları, nöralterapi, akupunktur, kinezyobantlama, hacamat, soğuk, elektrik, ses dalgaları, yardımcı cihazlar vb tedavi yöntemleri kullanılır. Hastanın durumuna göre farklı tedavi yöntemleri uygulanabiliyor” ifadelerini kullandı. Orhan, “GETAT (Geleneksel, Tamamlayıcı Tıp) eğitimi aldığım için Akupunktur, Proloterapi, Nöralterapi gibi alternatif tıp yöntemlerini de uyguluyoruz. Ayrıca hem hastalara hem de sağlıklı kişilere Glutatyon, alfa lipoik asit, yüksek doz C vitamini, Myers kokteyl gibi serum tedavileri uyguluyoruz. Ayrıca benim tez konum da olan Lenfödem/Lipödem tedavisi de yapıyoruz. Lenfödem, kişilerin vücutlarının alt kısımlarında, dolaşımsal problemler olarak genellikle bacaklarda görülen anormal sıvı birikmesidir. Vücudun her iki tarafını da etkileyebilir. Bazı durumlarda kollarda da görülebilir. Bu durum kişilerde ağrıya neden olabilir ve günlük aktiviteleri zorlaştırabilir. Eğer tedavi edilmezse Fil Hastalığına neden olabilir. Tedavisinin uzman hekimlerce yapılması gerekiyor. Gerçekten zor ulaşılan bir tedavi şekli olduğu için bu konuda da Çeşme’de bir fark yaratmış olduk” dedi.

Haberin Devamı

Selçuk Çelik Alaçatı sokaklarında

Haberin Devamı

İş insanı Selçuk Çelik, iş yoğunluğu nedeniyle bir ay içinde Türkiye’yi adım adım dolaştı; Sivas, Kahraman Maraş, Aydın’dan sonra dinlenmek üzere soluğu Alaçatı’da aldı. Çelik, “Üretmek, yatırım yapmak gerek, bizim işimiz gönül işi. Alaçatı sokaklarında dostlara rastladım, sohbet ettim evime dönüyorum” diye konuştu. 

Yeni gazinocular kralı

2021 yılında İzmir eğlence sektöründe isminden söz ettirmeye başlayan genç iş insanı Mehmet Yener için “İkinci bir gazinocular kralı doğuyor” diyorlar. Maksim, Akasyalar, Turkuaz Gazinolarının sahibi Atalay Noyaner’i örnek almaya çalıştığını belirten Yener, “Benim iş insanıyım, birlikte çalıştığım binlerce kişi var. İnsanların eğlenmesinden, sanatçılarımızı kendi gazinomda izlemekten mutluluk duyduğum için eğlence sektörüne girdim” dedi. 

Nice 25. yıllara Hami Torcu

25 yıldan beri İzmir Alsancak Kıbrıs Şehitleri Muzafer İzgü Sokağı’nda faaliyet gösteren Sardunya, Gazi Kadınlar Sokağı’nda faaliyet gösteren Sardunyas ve Che’in eğlence sektörüne girişlerinin 25. Yılı seçkin davetlilerin katılımı ile kutlandı. Kutlamaya, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, encümen üyeleri, devlet opera ve bale sanatçıları, banka yöneticileri, Efes Pilsen yöneticileri katıldı. Hami Torcu’nun sahibi olduğu, Sardunyas, Sardunya ve Che hakkında ise duyduklarımız şöyle, “Bu mekanlara gelenler, müşteri değil mekanın sahibidir, Hami Torcu’nun 25 yıl boyunca ne belediye, ne emniyet ile bir sorunu olmamıştır, binlerce lira kazanacaklarını bilseler bile küçük yaştaki çocuklar mekana alınmaz, küçük çocukları mekanı kabul eden çalışanlar için bu ise ceza sorgusuz sualsiz çıkış sebebidir” dedi.

Haberin Devamı

30 Ağustos’ta sanata ve sanatçı destek

TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu aracılığı ile Hyatt Regency İzmir İstinye Park’ta gerçekleştirilen proje kapsamında tuval başına geçen Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel bölümü mezunu ve birçok ödülün sahibi ressam Gözde Arık, 26-27 ve 28 Ağustos tarihlerinde Zafer Anıtı’nı resmetti. Hyatt Regency İzmir İstinye Park Genel Müdürü Zafer Canbaz, “TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu aracılığı ile gerçekleştirilen projede İzmirli olan veya İzmir’den yolu geçen kadın sanatçılar desteklenirken aynı zaman da kent kültürüne ve yerel kalkınmaya katkı sağlanmasını hedefliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Tadında buram buram Çeşme var!

Çeşmelilerin “İçimizden doğan tat” dedikleri Mehmet Tarhan’ın sahibi olduğu Methan Dondurma bu yıl 45. kuruluş yıldönümünü kutladı. Kız kardeşi ve annesi ile birlikte Methan’ı bugüne getirdiklerini belirten Mehmet Tarhan “Kullanılan her ürün Çeşme’de yetiştirilen ata tohumundan. Kavun, limon, mandalina, karadut, çilek kendi ürünlerimizdir, Yani Methan Dondurma buram buram Çeşme kokar” diye konuştu.