Ege“Bu işi biliyorsa bu zarar neden”

“Bu işi biliyorsa bu zarar neden”

19.11.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzAir Havayolları’nın, Esas Holding-Pegasus Havayolları yöneticilerince zarara uğratıldığını söyledi.

“Bu işi biliyorsa bu zarar neden”


Demirtaş, İzair Yönetim Kurulu Başkanı ve Pegasus Havayolları Genel Müdürü Sertaç Haybat’ın kendisine yönelik sözlerini eleştirdi. Haybat’ın nezaket ölçülerinin dışında haddi aşan ifadeler olduğunu belirten Demirtaş, “Ben, söylediğinin aksine, İzAir’e ortak olan pek çok şirketin yönetim kurulu başkanı sıfatı ile İzAr’in ortağıyım” dedi. Demirtaş, “1 Nisan 2007 tarihinde yönetimi devralan Esas Holding-Pegasus Havayolları yöneticileri, İzAir’i 4 yılda 56 milyon 113 bin lira zarara uğratmıştır. Sertaç Haybat, sen bu işi biliyorsun da bu zarar neden” diye konuştu. Şirketin denetçisi olarak avukatıyla hesaplarda denetleme yapmak istediğini ancak buna izin verilmediğini, mahkemeden özel denetçi istediğini anlatan Demirtaş, “Ali Sabancı ile iş yapacaklar en az milyon kere düşünsün” dedi.


‘Ulaşım altyapısı tamam’

AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminali ihalesinin ardından hükümetin İzmir’e yönelik 35 projesinden çoğunun ulaşım altyapısına yönelik olmasına dikkat çekti. Denizli, “Seçimlerde hazırladığımız projelerin en önemli ayakları da kentin büyümesi noktasında ulaşım projeleriydi. İzmir’in her noktadan daha ulaşılabilir bir kent için kolları sıvayan hükümetimiz ulaşımda 5 aylık sürede önemli mesafe kaydetti. Kentimizin ulaşım damarlarına yönelik önemli bir by-pass operasyonu niteliği taşıyor” dedi.
İZMİR DHA

Haberin Devamı

EXPO sunumuna hazırız

EXPO 2020’yi düzenleyecek şehrin belirleneceği Kasım 2013’e kadar Uluslararası Sergiler Bürosu’nda (BIE) gerçekleştirilecek sunumların ilki 23 Kasım’da Paris’de yapılacak. İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri ve EXPO 2020 Genel Sekreter Vekili Ergüder Can “21-23 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek Paris organizasyonunda EXPO 2020’nin İzmir’de yapılması için kararlılığımızı belirteceğiz. 20 dakikalık sunumumuzla ilk kez dünya vitrinine çıkacağız. Sunumun 16 dakikasında İzmir Tanıtım filmiyle, 4 dakikasında da Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım’ın konuşması var” dedi.

İZMİR DHA

Ayda Saryal davayı kazandı

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı tarafından Buca Mar’da imar danışmanlığı görevine atanan ancak belediyedeki tartışmalar nedeniyle ayrılan Ayda Saryal şirket aleyhine açtığı davayı kazandı. Bilirkişi raporlarını inceleyen İş Mahkemesi; zarara uğradığını öne sürerek, sözleşmesinin sonuna kadar ki alacaklarını talep eden Saryal’ı kısmen haklı bularak belediyeyi 80 bin liraya yakın tazminat bedelinin 20 bin lirasını ödemeye mahkum etti. Şirket yönetimi, Saryal ’ın kendi ayrıldığını gerekçe göstererek kararı Yargıtay ’a taşıdı. Saryal’ın avukatları ise 2012 yılına kadarki iş akdini gerekçesiyle bilirkişi raporuna itiraz etti.
Milliyet

Seferihibar’a Oxford geliyor

İngiltere Oxford, Amerika Ferris State ve Türkiye Ondokuz Mayıs Üniversitesi işbirliğiyle İzmir Seferihisar’da uluslararası yaratıcı yazarlık okulu açılacak. Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden Prof. Dr. Yavuz Demir, Oxford Üniversitesi’nde ders verdiği sırada farklı ülke üniversitelerinin işbirliğiyle Türkiye’de bir yaratıcı yazarlık merkezi oluşturulması konusunda proje hazırladığını, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in verdiği destekle 30 Kasım’da protokol imzalanacağını belirtti. Belediye Başkanı Soyer ise proje için Sığacık’teYazarlar Evi’ne ortak 8,5 dönüm arazi tahsis edileceğini belirtti.
İZMİR A.A