EgeBodrum’un doğasına saygılı proje

Bodrum’un doğasına saygılı proje

01.02.2022 - 00:00 | Son Güncellenme:

Ankara’nın çehresini değiştiren projelerde imzası olan BESA Grup, yarım asırlık tecrübesini The BO Viera ile Bodrum’a taşıyor. Bir konut projesinden fazlasını yapacaklarını belirten Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, “Bölgenin yeni sosyalleşme alanı olacak. Bünyesindeki Curio Collection by Hilton Otel de bölge turizme önemli katkı sağlayacak” dedi

Bodrum’un doğasına saygılı proje

Selen Deniz - Marka Portresi / Bugüne kadar 6 binden fazla konut üreterek bir rekora imza atan BESA Grup, 2022 yılında da yatırımlarına ve projelerine hız kesmeden devam ediyor. BESA Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, büyük ilgi gören ‘The Bo Viera Bodrum’un, bölgenin doğasına saygılı en önemli proje olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

BESA Grup 50 yılı geride bırakmış köklü bir şirket. Dünden bugüne hikayesini anlatır mısınız?

BESA Grup, 1979 yılında Ankara Devlet Mimarlık Mühendislik Akademisi Mimarlık Bölümü’nden mezun olan babam Salih Bezci’nin henüz öğrencilik yıllarındaki müteahhitlik faaliyetleri ile kuruldu. İnşaat sektöründe gerçekleştirdiğimiz öncü projeler ile yaklaşık yarım asırdır Başkent’e ve Türkiye’ye yatırım yapan BESA Grup olarak konut ve ticari nitelikli çok sayıda projeye imza attık. BESA Ataşehir Evleri, BESA Karina Evleri, BESA Nova Evleri, Panaroma Evleri, Kuleevo, BESA Grup tarafından bugüne dek hayata geçirilen konut projelerimizden bazıları.

Ankara’da 604 anahtardan oluşan konut projemiz Kent İncek’in inşaatı ve satışlarına da ara vermeden devam ediyoruz. Eskişehir Yolu aksı üzerinde Balıkuyumcu’da firmamıza ait 450 bin m2 arsa üzerine 4 bin konut ve Avrupa’nın en büyük putleti projemizin proje geliştirme çalışmalarına da aynı hızla devam ediyoruz.

Haberin Devamı

Bugüne dek grup olarak 6 binden fazla konut ürettiniz. Daha çok nasıl projelere imza atıyorsunuz, hedef kitleniz kimler?

Evet doğru. Konut üretirken sadece insanları bir çatı altında toplamak yerine sosyalleşecekleri, komşuluk ilişkilerini geliştirecekleri, huzur ortamı bulacakları, hemen yakınlarında sosyal donatılar olacak projeler hayata geçiriyoruz. Bizim projelerimiz Başkent’te yeni oluşumların önderi oldu. Kentin gelişiminde konut anlayışının değişiminde BESA Grup’un çok büyük rolü var. Şimdi bu aksiyonumuzu Bodrum, İzmir, İstanbul gibi cazibe merkezlerine taşımaya başladık.

Gayrimenkul geliştirme ve işletme konusundaki tecrübemizi, Türkiye’nin hem gayrimenkul hem de turizm gelişimine aktarmayı ve daha çok insanı BESA kalitesiyle tanıştırmayı hedefliyoruz. Bu hedefle Ankara dışında Bodrum’da yeni bir projeye imza attık.

‘Sırada İzmir var’

Hangi şehirlerde yatırımlarınız ve projeleriniz var?

BESA Grup olarak inşaat sektöründe gerçekleştirdiğimiz öncü projeler ile yaklaşık yarım asırdır Başkent Ankara’ya ve Türkiye’ye yatırım yapan bir aile şirketiyiz. BESA Grup olarak 2017 yılına kadar tüm yatırımlarımızı başkentimiz Ankara’ya yaptık. 50 yıllık deneyimimiz ve son 3 yılı geceli gündüzlü proje çalışmalarına adadığımız The BO Viera ile Bodrum’daki ilk projemizin çalışmaları devam ediyor. Bodrum’da da tüm deneyimimiz, bilgimiz, samimiyetimiz ve gayretimizle hayata dokunmak istiyoruz. İstanbul’da ise şu anda Zorlu Center’da bir ofisimiz bulunuyor. İlerleyen zamanlarda İstanbul ve tabi ki geleceğin yıldızı en parlak şehirlerinden İzmir’de de gerek gayrimenkul gerek farklı sektörlerde birtakım projeler gerçekleştirmeyi planlıyoruz.

Haberin Devamı

Turizm tarafında neler var?

The BO Viera ile birlikte Curio Collection markasını ülkemize getirmek için Hilton ile anlaştık. Curio Collection by Hilton, Amerika ve Avrupa başta olmak üzere dünyanın en seçkin 18 destinasyonunda, her biri özenle tasarlanmış 67 otelin yer aldığı özel bir koleksiyon. Hilton, Türkiye’deki ilk resort otelini, The BO Vue adıyla ve BESA Grup güvencesiyle Bodrum’da açmış olacak. Hem BESA Grup hem de ülkemiz için çok değerli olan bu işbirliği, dünyanın da en önemli tatil destinasyonları arasında yer alan Bodrum’un değerine değer katacak. Unutulmaz konaklama deneyimi arayan meraklı gezginlerin Bodrum’daki vazgeçilmez adresi olacağız.

Haberin Devamı

Peki siz pandemi sürecinde nasıl önlemler aldınız? Yatırımlarınız genel olarak nasıl etkilendi?

Bu süreçte ve sonrasında da en önemli konu müşterilerimiz ve çalışanlarımızın sağlığıdır. Şirket olarak vizyonumuzda, “İnsana ve doğaya saygı felsefesini oluşturmak, bireylerin yaşam kalitesini ve refahını yükseltmek, hayatı kolaylaştıran tasarımlara imza atmak” var ve bu vizyonumuzu koronavirüs sürecinde de hiç değiştirmeden koruduk.  Müşterilerimizi ve çalışanlarımızı korumak için gereken tüm önlem ve tedbirleri almaktayız.

Bodrum’un doğasına saygılı proje

315 villa ve rezidans 85 odalı konsept otel

The Bo Viera Bodrum’da, Kent İncek ve Galleria AVM Ankara’da hali hazırda devam eden projeler. Bunlar hakkında  biraz daha detaylı bilgi alabilir miyiz?

Ankara’nın ilk AVM si olan Galleria AVM’yi “Strip mall” konsepti ile yeniden düzenledik ve kiralamasını tamamlayarak hizmete açtık. Sadık müşterileri ile yeniden buluşan Galleria, açık ve ferah alanlarıyla kısa sürede büyük beğeni topladı.  604 konuttan oluşan ve ilk etabını 2021 ilk çeyreğinde teslim etmeyi planladığımız gayrimenkul projemiz Kent İncek’in inşaatına ve satışlarına da tam gaz devam ediyoruz. Ankara’da Eskişehir Yolu aksı üzerinde Balıkuyumcu’da da, 450.000 m2 arsa üzerine 4.000 konut ve ‘Avrupa’nın En Büyük Outleti’ projemizin geliştirme çalışmaları da aynı hızla devam ediyor.

Haberin Devamı

The BO Viera ile de bir ilki gerçekleştirdiğimize ve Bodrum’un en büyük inşaat, çevre, plan ve peyzaj revizyonunu hayata geçirdiğimize inanıyoruz. Yer aldığı bölge içerisinde; konumu, yeşil alanları ve büyüklüğü açısından örnek bir proje olacak. Toplam 150 dönüm arazi üzerinde tamamı deniz ve gün batımı manzaralı 315 villa ve rezidanstan oluşan, Hilton grubunun üst segment, soft branded markası CURIO’nun 85 odalı otelinin yer aldığı, arazinin doğal eğimlerini çok başarılı biçimde kullanan, mimarinin peyzajın içerisinde eridiği The BO Viera tamamlandığında Bodrum’un doğasına saygılı en önemli projesi olacak. 1.2 kilometrelik sahili ile The BO Viera projemizi Bodrum’un odak noktası Türkbükü ve Gündoğan’ın arasında yer alan Küçükbük Koyu’nda hayata geçiriyoruz.