Ege‘Bayramı gurur ve coşkuyla kutluyoruz’

‘Bayramı gurur ve coşkuyla kutluyoruz’

30.08.2024 - 00:00 | Son Güncellenme:

30 Ağustos Zafer Bayramı sebebiyle İzmir iş dünyası temsilcileri birer mesaj yayınlayarak tüm ulusun bayramını kutlarken Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve kurtuluş savaşı şehitlerini de saygı, sevgi ve minnetle andılar.

‘Bayramı gurur ve coşkuyla kutluyoruz’

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Özgener, “Atatürk’ün başkomutanlığında ve milletimizin verdiği büyük mücadelenin sonucunda kazanılan büyük zaferin yıl dönümü vesilesiyle başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum” dedi. 

Haberin Devamı

‘Beraberliğin zaferi’ 

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar, 30 Ağustos Zaferi’nin heyecanını yaşadığını belirterek, “30 Ağustos, bir milletin geleceğini kurtaran çok büyük bir askeri zafer olmakla birlikte, inanç ve zekanın, birlik ve beraberliğin de zaferidir. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum” dedi. 

‘Geleceğe taşımalıyız’ 

ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Zorlu, 30 Ağustos’un bağımsızlık ve özgürlük uğruna verilen mücadelenin en güçlü simgelerinden biri olduğunu belirterek, “Bugün bizlere düşen görev, bu şanlı zaferin anısını yaşatmak ve Cumhuriyetimizin kazanımlarını geleceğe taşımaktır” dedi. 

Haberin Devamı

‘Engelleri kaldırdı’ 

BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Semiha Güneş, “30 Ağustos 1922, Türk milletinin tarihinde eşsiz bir öneme sahiptir. Bu büyük harekât, Türk topraklarının düşman işgalinden kurtulmasını sağladığı gibi demokratik Cumhuriyet’e giden yolda son engelleri de ortadan kaldırmıştır. Tüm ulusumuzun 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum” dedi. 

‘Minnetle anıyorum’ 

İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Yalçın Ata, mesajında, “İstiklal mücadelemizi zaferle taçlandıran ve şanlı tarihimizin önemli bir dönüm noktası olan 30 Ağustos Zafer’inin 102. Yıldönümünde, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan uğruna kanlarını döken, hayatlarını hiçe sayan tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz” dedi. 

‘Cesaret örneği’ 

EGEV Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, “Türk Milletinin kahramanlığını ve cesaretini bir kez daha tüm dünyaya gösteren 30 Ağustos Zaferi’nin 102. Yıldönümünü ulusça, gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimizi şükranla anıyorum” dedi. 

‘Cumhuriyet’in temelleri atıldı’ 

İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Cengiz, “30 Ağustos zaferi ile Mustafa Kemal Atatürk’ün zihninde geliştirdiği demokratik ve laik cumhuriyetin temelleri de atılmıştır. Milli Mücadele ruhunun, vatanı düşman işgalinden kurtardığı bu gün tüm ulusumuza kutlu, mutlu olsun” dedi.