EgeBaşaramadılar başaramayacaklar!

Başaramadılar başaramayacaklar!

15.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü bütün Ege kent meydanlarında buluşacak. Darbe girişimde hayatını kaybedenler anılacak, gecenin şahitleri yaşananları anlatacak.

Başaramadılar başaramayacaklar

15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan kanlı darbe girişiminde vücudunu siper eden kahraman vatandaşlar, bugün ülke genelinde meydanlarda anılıyor. Kent kent, sokak sokak demokrasiyi savunan şehitlere Allah’tan rahmet dileyen ve gazilere de teşekkür eden siyasilerle iş insanları, 15 Temmuz’un üçüncü yıldönümünde benzer olayların tekrar yaşanmaması için demokrasi ve birlik çağrısı yaptı, duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Haberin Devamı

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı: O gece binlerce vatandaşımız her şehirde meydanları alçaklara bırakmadı, vatanına, bayrağına ve özgürlüğüne sahip çıktı. Gözlerini bir an olsun kırpmadan kendilerini tankların altına atıp, bedenlerini silahlara karşı siper edenler tüm dünyaya bir kez daha Türk’ün gücünü ve kararlılığını gösterdi. Aziz Milletimize şükranlarımı sunuyorum.

Nöbetteyiz

AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş: Göz kırpmaksızın vatanı için canlarını feda eden, ellerinde bayraklarla tankın ve silahların namlularına göğüslerini siper eden kahraman vatan evlatlarımızın mücadelesiyle bu hainler hedeflerine ulaşamamışlardır. 15 Temmuz gecesi bütün bir dünya açıkça görmüştür ki, devletimiz nöbette, milletimiz de her daim teyakkuzdadır. 15 Temmuz gibi hain kalkışmalara ve zorbalıklara da asla geçit verilmeyecektir. Bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle, kahraman gazilerimizi de şükranla anıyorum.

Haberin Devamı

Misliyle vevap

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün: Milli mücadele de Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının önüne çeşitli engeller çıkaran hainler, 15 Temmuz 2016’da da ülkemizi karanlığa götürmek için hain darbe girişiminde bulundu. Ancak aziz milletimizin bütünlüğü planlarını bozmuştur. O kara gecede hayatını kaybeden şehitlerimizi ve aziz vatanımızın birliği için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle beraberliğimizin sonsuz olmasını diliyorum.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan: Kahraman Türk milleti, bağımsızlık ve vatan aşkı ile neler yapabileceğini tüm dünyaya gösterdi. Adı ne olursa olsun tüm terör örgütleri ve şer odakları şunu asla unutmamalıdır; Türk milletinde kahramanlar tükenmez, varoluşumuzdan bu yana bağımsızlığımıza kim göz koyduysa gereken cevabı misliyle almıştır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; milli mücadelemizin tüm kahramanlarını, 15 Temmuz’da bu kutsal vatan için kanını döken aziz şehitlerimizi ve ülkemizin bekası için kanını döken tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.
Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi: 3 yıl önce 15 Temmuz günü, milletin iradesini, milletin temsilcilerini yok etmeye çalışan, devlete ait uçaklarla milleti, devletin kurumlarını, kamu binalarını bombalayan bu alçaklar içimizden çıktı. Millet ve devlet olarak bunun üstesinden gelmeyi bildik. Bugün meydanlarda olacağız, o günü hatırlayacağız. Milletçe birlik ve beraberlik içerisinde nice yıllara umutla bakacağız.

Haberin Devamı

El ele vermeliyiz

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar: Türk milletinin kenetlenince neleri başarabildiğini bütün dünyanın gördü. Yaşayan büyük acılar ve büyük kayıplara rağmen ülkemiz kısa sürede toparlandı. Küresel ekonominin geldiği noktada; siyasi, ekonomik ve toplumsal anlamda daha güçlü bir Türkiye için akıl ve bilimin ışığında, koşar adımlarla ilerlemeliyiz. Bundan sonraki süreçte benzer girişimlere fırsat vermemek adına da güçlü demokrasi, hukukun üstünlüğü, milli irade ve güçlü bir Türkiye için el ele vermeliyiz. 15 Temmuz şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize minnetlerimizi sunuyoruz.

Haberin Devamı

Bertaraf ettik

Yeşilay İzmir Başkanı Ümit Ülkü: Devletin ve halkın ortak iradesiyle, hürriyetimize ve geleceğimize sahip çıktığımızı tüm dünyaya gösterdik. FETÖ’nün organize ettiği bu insanlık dışı saldırı birkaç saat içinde bertaraf edildi. Milletimizin omuz omuza verdiği destek, ülkemize yönelik tüm tehditlerin karşısında duruşumuzu gösterdi. 15 Temmuz vesilesiyle; hayatını kaybeden şehitlerimizi bir kez daha saygıyla anıyor, gazilerimizi minnet duygularımla selamlıyorum.
Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat: Vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletin azim ve kararlılığı bu önemli günde tarihe geçti. 15 Temmuz Büyük Direnişi, Türk demokrasisi ve ekonomisinin gücünü tescillemiştir. Ülkemizin birlik beraberlik ve geleceği için daha çok çalışmak, daha çok üretmek bizlerin en önemli görevidir. Vatan, millet, bayrak ve demokrasi diyen aziz şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.

Yazarlar