EgeBanu Maga ve Arzu Kaprol ilham veren bir söyleşiye imza attı

Banu Maga ve Arzu Kaprol ilham veren bir söyleşiye imza attı

10.08.2024 - 00:05 | Son Güncellenme:

Bazen Alaçatı, Kapari Bahçe gibi Alaçatı’ya değer katan markaları yaratan Banu Maga, unutulmaz bir ev sahipliği yaptı.

Banu Maga ve Arzu Kaprol ilham veren bir söyleşiye imza attı

YUSUF ÇINAR - Sanat ve tasarım konularında değerli isimleri bir araya getiren Banu Maga, 11’inci yılını kutladığı “Bazen Alaçatı”da bu kez de dünyaca ünlü moda tasarımcısı Arzu Kaprol’u konuk etti. Hacımemiş’teki Bazen Alaçatı Mağazası önünde gerçekleşen söyleşinin moderatörlüğünü sürdürülebilir dünya gezgini Zeynep Boneval yaptı. Türkiye’nin dört bir köşesinden topladığı ilhamla yarattığı eşsiz tasarımlarıyla tanınan Arzu Kaprol’un söyleşisi büyük ilgi çekti. Sohbetinde, modanın bugünü ve geleceği üzerine derinlemesine bir yolculuğa çıkaran Kaprol, sürdürülebilirlik ve yerel üretim gibi konularda önemli perspektifler üzerinde durdu. Arzu Kaprol’un “Sıfır İthal, Full Lokal” marka dönüşüm hikayesi ilgiyle izlendi.

Haberin Devamı

“Topraklarımızın Hikayesini Giymek” felsefesini dinleyen konuklar soru cevaplarla söyleşiye renk kattılar. Söyleşiden sonra, Banu Maga’nın sahibi olduğu Bazen Alaçatı mağazasında Arzu Kaprol’ün yeni koleksiyon tanıtımı yapıldı. Türkiye’nin zengin kültürel dokusundan ilham alan tasarımları ile işlenmiş giysiler davetliler tarafından beğeniyle karşılandı. Banu Maga, “Alaçatı’nın marka değerini artırmak ve kültür-sanat faaliyetleriyle öne çıkmasını sağlamak amacıyla, 2013 yılından bu yana 100’den fazla sanatçı, yazar ve tasarımcıya ev sahipliği yaptım. Etkinliklerimiz tüm hızıyla devam edecek” diye konuştu. 

Banu Maga ve Arzu Kaprol ilham veren bir söyleşiye imza attı

Arzu Kaprol’ün konuşmasının ardından davetliler bu anı ölümsüzleştirerek hatıra fotoğrafı çektirdiler

Haberin Devamı

Kimler katıldı?

Müjde Unustası, Betül Aksoy Bilgiç, Beste Yurttaş, Ruken Mızraklı, Deniz Yıldız Edin, Serpil Pekin, Arzu Haymanalı, Jale Başaran, Selim Kadıbeşegil, Tevfik Urgancıoğlu, Sinan Damgacıoğlu, Refik Berkol

Banu Maga ve Arzu Kaprol ilham veren bir söyleşiye imza attı

Sağlık taşlarda gizli

25 yıl sağlık sektöründe görev yaptıktan sonra emekli olan Canan Bozdoğan, hobi olarak başladığı değerli taşlardan takı yapma işinde Alaçatı Hacı Memiş‘te aranan kişilerden birisi oldu. Sağlık sektöründe bilimsel ilaçların insanlara deva olduğunu, bunun yanında değerli taşların da şifa kaynağı olduğunu belirten Bozdoğan, “Değerli taşları çıktıkları şehirlerden ısmarlıyorum, onlar ustaların ellerinde işleniyor ve ben kolye haline getiriyorum” diyor.

Hangi taşlar şifa veriyor?

Kuvars kristali: Duygu dengeleyici, negatif enerjiyi yok edici, zihinsel olarak güçlendirici. Radyasyonu uzaklaştırıcı etkisi olduğundan, özellikle cep telefonu ve bilgisayar kullananların taşıması gerekiyor.

Zümrüt: Bağışıklık sistemi, sinir sistemi, kalp, ciğer ve böbreği kuvvetlendirdiği bilinir.

Opal, sitrin: Şeker hastalığı için.

Jasper, damarlı kuvars, mercan: Kansızlık

Selenyum minerali, firuze, dumanlı kuvars: Bağışıklık sistemi sorunları 

Ametist, akuamarin: Madde bağımlılığı

Yeşim, avanturin, labrodorit: Tansiyon

‘İkisi de “İzmir Beyefendisi”dir’

Birbirinden ünlü sanatçıların konserleri denince akla Kerki Solfej’in ortaklarından Ata Karataş gelir. Öyle ki sahneye çıkan sanatçıların her şeyidir o. Sahneye koşturur, kulise koşturur, hatta konserde oturacağı yeri bulamayanlara yardımcı olur. Eğer yaşlı birisi ise elinden tutar yerine kadar götürür, ekibi de öyledir. Mustafa Arslan, Yunus Emre Tuğrul gibi... Rıza Çapkın ise konserlerin güvenliklerinden sorumlu can yoldaşıdır Ata Karataş’ın... Rıza Çapkın’ın, Metin Musaoğlu, Atakan Çelik, Gökhan Özbekler’den oluşan seçkin, ciddi, nazık, güvenilir ekibi, Türkiye’nin dört bir yanında konserlerde görev yapmasına rağmen şimdiye kadar hiç kimseden şikayet gelmemiştir… Kısacası bu ikili “İzmir Beyefendisidir.” Ata Karataş ve Rıza Çapkın’a böyle kadrolar yakışır.

Haberin Devamı

Balık, Oscar Balık’ta yenir

Denizlili iş insanı Osman Karaca, hoş ve esintili havasıyla vazgeçilmez olan Çeşme’nin Alaçatı mahallesinde dört yıl içinde başarıdan başarıya koşan 4 iş yeri açtı. Bu yıl da bu iş yerlerine yenisini ekleyerek “Oscar Balık” ismiyle alkolsüz balık restoranını devreye soktu. Osman Karaca, unutulmaz misafirperverliği, güler yüzü, deneyimli çalışanları ve eşsiz lezzetleriyle Alaçatı’da yaşayanlara ve tatilcilerine hizmet vermekten mutluluk duyduğunu belirterek, “Alaçatı’yı seviyorum, gelecek sezon başka bir dalda yine bir iş yeri açacağım” dedi.

Haberin Devamı

Dede yadigarı ev “Anı evi” oldu

Emekli Öğretmen Olcay Bayır Akçelik, dedesinden kalan Alaçatı Hacımemiş’teki 200 yıllık taş evlerini, “Oli Nostalgie” ismiyle anı dolu bir işletmeye dönüştürdü. Evlerinin avlusunda limon çiçekleri kokusu eşliğinde, aynı duygulara sahip misafirleri ağırlayan, antika fincanlarda içilen kahve eşliğinde edilen sohbetlerden keyif aldığını belirten Olcay Bayır Akçelik, “Mübadelede Selanik’ten gelen büyüklerimizden kalan, anı dolu bu taş evde çocukluğum geçti. Bir öğretmen olarak Cumhuriyet dönemi kadınlarının asil giyim tarzına duyduğum hayranlıktan yola çıkarak, yine büyüklerimizden kalan antika eşya ve objelerle, Alaçatı ‘nın gerçek ruhuna uyguın dekore ederek temelini oluşturduğum Oli Nostalgie’de, nostaljik şapka, çanta ve aksesuarlar, giysi, özel takılar ve porselenleri misafirlerimizin beğenisine sundum. Aldığım olumlu yorum ve beğeniler mutluluğumu artırdı” dedi.

Haberin Devamı

Banu Maga ve Arzu Kaprol ilham veren bir söyleşiye imza attı

Başarıyı Şerefe Alaçatı’da kutladı

İş insanı Mahir- Aslı Özyurtseven çifti ile güzel kızlar Azra’ya Şerefe Alaçatı’da neşe içinde eğlenirken rastladım. Öğrendiğime göre Mahir Özyurtseven İtalya ‘da başarılı bir iş sözleşmesi imzalamış. Bunu kutlamak için ise eşi Aslı Hanım ve kızı Azra Hanım, Mahir beyi Şerefe Alaçatı’ya davet etmişler. Mahir Özyurtseven, “Ülkemiz, halkımız için çok çalışmalıyız, Avrupa bizden daha çok şeyler öğrenecek” dedi.

Butik tatların adresi: Alatat

Çeşmeli iş insanı Zahir Dalgıç’ın eşi Sibel Dalgıç’ın 2018 yılında açtığı, Alaçatı’nın merkezinde Pazaryeri Camii yan sokağında bulunan Alatat, özel lezzetlerin ön plana çıktığı bir butik kafe ve pastane işletmesi olarak hizmet veriyor. Hem göze hem damağa hitap ederek kişiye özel pasta tasarımları yapan işletme, aynı zamanda özel günlere yönelik catering hizmeti de sunuyor. İzmir Mutfak Sanatları, Ebru Anar, Demet Atakan, Mine Keskin Akademi gibi pastacılık ve gastronomi konusunda deneyimli isimlerden aldıkları eğitimle her bir detay özenle hazırlanıp müşterilere sunuluyor. Alatat favorileri arasında Belçika çikolatalı magnolia, gerçek meyvelerle soslanmış cheesecake çeşitleri, San Sebastian cheesecake, pavlaova pastası, sakızlı, bademli ve incirli kazandibi, sakızlı, lorlu ve kavala kurabiyeleri lezzetleriyle dikkat çekiyor.

Şenol İpek’ten “Boşnak Meyhanesi”

Manken ve sunucu Şenol İpek’in Alaçatı’da açtığı “Boşnak Meyhanesi” kısa bir süre içinde adından oldukça söz ettirmeye başladı. Ünlülerin uğrak yeri olan “Boşnak Meyhanesi”nin müdavimleri Demet Akalın, Kenan imirzalıoğlu, Sinem Kobal, Safiye Soyman, Nuri Alço, Tuğba Özay, Nagihan Karadere, “Alaçatı’nın hareketli ortamına yeni bir soluk getiren mekân, özenle seçilmiş ve tasarlanmış menülerle bizi karşıladı. Boşnak Meyhanesi, Türk kültürünün vazgeçilmezi olarak meyhane kültürünü yeni nesil bir anlayışla sunmakta” dediler.