EgeBalıkesir çalışıyor ülkeyi doyuruyor

Balıkesir çalışıyor ülkeyi doyuruyor

13.02.2018 - 00:55 | Son Güncellenme:

Büyükşehir Başkanı Zekai Kafaoğlu, “Tarım ve hayvancılıkta ön plandayız. Geldiğimiz günden beri de durmuyoruz. Vatandaşlar, seçtiği başkanlara dokunmak istiyor” dedi

Balıkesir çalışıyor ülkeyi doyuruyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ‘En Sıra Dışı Panel’ isimli etkinlik, geçtiğimiz günlerde Karesi AVM’de gerçekleştirildi. Panelin konuşmacıları arasında Büyükşehir Başkanı Zekai Kafaoğlu’nun yanı sıra gazeteciler Ahmet Kekeç, Hasan Öztürk, Salih Tuna ve Yusuf Ziya Cömert yer aldılar. Panelde konuşan Başkan Kafaoğlu, “Balıkesir, Türkiye’yi doyuran il. Tarım ve hayvancılıkta her zaman bir numara. Balıkesir coğrafya olarak İstanbul’un 3 katı büyüklüğünde. Nnüfusumuz, yüzölçümümüzün büyük bölümüne dağılmış durumda. 1 milyon 200 bin nüfusumuz var. Merkez’de 300 bin nüfus yer alırken, 900 bin nüfusumuz ilçelerde ve kırsal mahallelerimizde oturuyor” dedi.

Haberin Devamı

‘Coğrafyamız çok geniş’

Geniş bir coğrafyaya sahip oldukları için çok gayret sarf ettiklerini söyleyen Kafaoğlu, şöyle devam etti: “Geldiğimiz günden beri de durmuyoruz. İlçelerin tamamını bir turladık. İlçeleri ziyaretimizde şunu gördük. Vatandaşlarımız tabi ki hizmet bekliyor. Hizmet elbette gerekli, lüzumlu ama hizmetin ötesinde insanların seçtiği başkanlara dokunması, o başkanların onların ayaklarına gitmesi, hal hatır sorması çok daha fazla önemli. Tabiri caizse vatandaş adam yerine konmasını önemsiyor.”

‘Projeler insan ODAKLI OLmalı’

Belediyelerin yaptığı projelerin, halkın talepleri ile örtüşmesi gerektiğinin altını çizen Balıkesir Büyükşehir Başkanı Zekai Kafaoğlu, “Siyasetin malzemesi insanlardır. İnsanları mutlu etmeyen hiçbir projenin kıymeti yok. Mutlaka başkanların projeleri halkın beklentisi ile halkın talebiyle, istekleriyle örtüşmesi lazım. Biz sevgi ve barış dilini kullanıyoruz” diye konuştu.