EgeAyvalık bacalarına uluslararası tanıtım

Ayvalık bacalarına uluslararası tanıtım

06.06.2018 - 23:43 | Son Güncellenme:

Ayvalık’ta yaklaşık 200 yıllık geçmişe sahip zeytinyağı ve sabun fabrikalarının bacaları, ‘Ayvalık Bacaları: Bacalarla deja vu’ etkinliğiyle Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi Türkiye Milli Komitesi (ICOMOS) üyelerine tanıtıldı.

Ayvalık bacalarına uluslararası tanıtım

‘Endüstriyel Peyzajı’ olarak UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesinde yer alan Ayvalık’ta, endüstri mirası yaklaşık 200 yıllık zeytinyağı fabrikalarının kent kimliğine anlam katan yüksek bacaları için, ‘Ayvalık Bacaları: Bacalarla deja vu’ etkinliği düzenlendi, Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi Türkiye Milli Komitesi’ne (ICOMOS) tanıttı. Etkinlik kapsamında sunumlar gerçekleştirildi, ardından ilçe merkezindeki Kantarcı, Kaptan, Zarbalı, Süner ve Ertem ailelerine ait eski fabrikalar ziyaret edilerek, fabrika bacaları incelendi.

Haberin Devamı

Emin adımlar

ICOMOS Türkiye’nin yönetim kurulu üyelerinden Prof. Dr. Neriman Şahin Güçhan, “Ayvalık mimarisi zeytin apaçlarıyla birlikte bütünsellik oluşturuyor” dedi. Başkan Rahmi Gençer de, “Bacalar ilçenin silüetine de çok güzel bir peyzaj yaratıyor. UNESCO Dünya Mirası yolunda büyük bir adımı başarıyla geçtik. Bu toplantılarımız sık sık yapılacak. Ayvalık doğru yolda gidiyor” diye konuştu.

Yazarlar