17.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:
Menderes’in çiftliğinde bir süre bahçıvanlık yaptığını anlatan Çakırbeyli Mahallesi sakinlerinden 86 yaşındaki Orhan Demir, “Kim gelirse gelsin hemen ayağa kalkıp karşılardı. Köylü, şehirli, amir, memur ayırmazdı. Kimseyi kırdığını hatırlamam. Ölüm haberini aldıktan sonra günlerce ağladım. Babamızı kaybetmiş gibi üzüldüm. Getirdiği varlığı ben günlerce anlatsam bitiremem. Yol, köprü, vasıta geçecek yer yoktu. 10-20 sene iktidarda kalsaydı neler yapacaktı. Kendi için hiç çalışmadı, hep halkı, memleketi için çalıştı” diye konuştu.
Menderes’in doğup büyüdüğü Çakırbeyli Mahallesi’nin Muhtarı Özer Orçan da, “Mahalle halkının gururu, onun yaptığı işlerle övünüyoruz. Memleketine hizmet eden ve bizleri ovada mal mülk sahibi yapan kişidir. Kendi arazilerini bölge halkına ücretsiz verdi. Adnan Menderes’in kim olduğunu, bu memlekete neler yaptığını, bunu anlatmamız gerekiyor. Her 17 Eylül’de hüzünleniyoruz” dedi.
Öte yandan Aydın’da 2 mahalle, 12 bulvar, 6 cadde, 9 sokak, bir üniversite, stadyum, 5 lise, birçok ilkokul Adnan Menderes’in ismini taşıyor. Çine’de inşa edilen, beton gövde kategorisinde Avrupa’nın en yüksek barajına da Adnan Menderes’in adı verildi. Menderes’in doğup büyüdüğü Koçarlı ilçesindeki Çakırbeyli Mahallesi’nin girişine yapılan Adnan Menderes Demokrasi Müzesi de yakında açılıyor.