EgeArkadaşına, tokat attı diye kurşun yağdırmış

Arkadaşına, tokat attı diye kurşun yağdırmış

19.11.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Çocukluk arkadaşı ve ortağı İskender Özkahraman’ı öldürdüğü ileri sürülen zanlı, polise teslim oldu. “Tokat atıp, küfür edince kendimden geçtim” diye ifade verdiği öğrenildi

Arkadaşına, tokat attı diye kurşun yağdırmış

İzmir’in Urla İlçesi’nde işadamı 37 yaşındaki İskender Özkahraman, 1 Kasım’da öldürüldü. Hayvan ticareti ve kıraathane işletmeciliği yapan Özkahraman, Çeşmealtı Denizli Mahallesi’ndeki otoparka bıraktığı otomobiline binerken silahlı saldırıya uğradı. Göğsüne 5, başına da 1 kurşun isabet eden talihsiz adam yaşamını yitirdi. Üç aylık evli Özkahraman’ın öldürülmesinin ardından harekete geçen polis, iş ortağı 36 yaşındaki H.B.’nin cinayeti işlediğini belirledi.
Zanlı, her yerde aranırken, önceki gün önce polise telefon açıp, teslim olmak istediğini belirtti. Daha sonra da saklandığı Bergama’da suç aleti ruhsatsız tabancayla karakola gitti, gözaltına alındı.

Soğukkanlılıkla anlattı
H.B. sorgusunda, Özkahraman’ın aynı zamanda çocukluk arkadaşı olduğunu, son zamanlarda yaşadıkları maddi sorunlar yüzünden ticari ortaklıklarına sona erdirmek istediklerini anlattığı belirtildi. H.B. ifadesinde şöyle dedi: “Alacağımı tahsil etmek ve konuşmak için Urla’ya gittim. Burada bana, ‘Seninle herhangi bir ortaklığımız kalmadı. Konuşacak birşeyimiz de yok’ karşılığı verdi. Tokat atıp, küfür de edince kendimden geçtim.” H.B., emniyetteki işlemlerinin ardından geniş güvenlik önlemleri arasında Urla Adliyesi’ne sevk edildi.

Yazarlar