EgeAltın iğne ile her yaşta gençleşin

Altın iğne ile her yaşta gençleşin

23.02.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cilt kusurlarının giderilmesinde kullanılan altın iğne yöntemini anlatan Ekol Hastanesi’nden Dermatoloji Uzmanı Dr. Salih Çetiner, gözeneklerin giderilmesi, sivilce tedavisi ve kırışıklıkların önlenmesine kadar birçok başlıkta uygulama yapılabildiğini belirtti.

Altın iğne ile her yaşta gençleşin

Cilt kusurlarının giderilmesinde kullanılan altın iğne yöntemini anlatan Ekol Hastanesi’nden Dermatoloji Uzmanı Dr. Salih Çetiner, gözeneklerin giderilmesi, sivilce tedavisi ve kırışıklıkların önlenmesine kadar birçok başlıkta uygulama yapılabildiğini belirtti. Altın iğnenin her yaştan kadın tarafından gittikçe daha çok tercih edildiğini belirten Çetiner, “Uygulama, franksiyonel radyofrekans tedavisi olarak da biliniyor. Radyofrekans cihazına takılan mikro boyuttaki altın iğneler, cilde düzenli aralıklarla uygulanıyor. İğneler, cildin altına yüksek derecede enerji gönderir. İğnelerin cilde giriş çıkışı esnasında ciltteki kolajen üretimi desteklendiği için cildin yenilenmesi ve hasarlı bölgelerin onarılması sağlanır. Kırışıklık, gözenek, sivilce ve akne lekelerinin giderilmesi gibi birçok onarıcı işlemi bir arada yapan altın iğne uygulaması aynı zamanda cildin kolajen miktarının artmasına ve canlı bir görünüm kazanmasına da yardımcı olur” dedi.
Altın iğne tedavisinin etkili sonuçlarını yüz derisinde gösterdiğini söyleyen Çetiner, “Tüm vücuda uygulanabilir. Hızlı kilo alıp verme, ağır spor yapma gibi cildi esneten ve zorlayan durumlar çatlak oluşumuna neden olabiliyor. Altın iğne uygulaması vücuttaki sarkma ve çatlaklara uygulandığında da etkin sonuçlar veriyor. Aynı zamanda vücuttaki yara izlerine de uygulanabiliyor” diye konuştu.