EgeAlkışlar Sudenaz’a

Alkışlar Sudenaz’a

19.12.2022 - 00:30 | Son Güncellenme:

Spor bursu ve turnuvalardan elde ettiği gelirlerle ailesine destek olan 19 yaşındaki Sudenaz, dünya şampiyonluğu hedefine adım adım ilerliyor.

Alkışlar Sudenaz’a

ERSAN ERDOĞAN DHA - Manisa Turgutlu’da yaşayan üniversite öğrencisi muay thai ve kick boks milli sporcusu Sudenaz Karataş (19), kazandığı burs ve turnuvalardan elde ettiği gelirlerle, yüzde 80 engelli babası ve gündelik işlerde çalışan annesinin aile ekonomisine destek oluyor. Cüneyt Karataş (47) ve Şengül Karataş (45) çiftinin tek çocuğu Sudenaz, ailesinin tavsiyesi üzerine kendini koruması amacıyla 2017 yılında başladığı sporda; 4 Türkiye şampiyonluğu  dünya muay thai ikinciliği, üst üste Avrupa Kick Boks ikinciliğini son olarak bu yıl da Dünya Kupası ikincisi oldu.

Haberin Devamı

Alkışlar Sudenaz’a

Sudenaz’ın başarıları ailesine gurur veriyor.

Dünya şampiyonluğu hedefi doğrultusunda Kick Boks Milli Takımlar Antrenörü Tayfun Özcan (32) eşliğinde antrenmanlarını sürdüren, Celal Bayar Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü birinci sınıf öğrencisi Karataş, “Okulda her zaman arkadaşlarım ve öğretmenlerimin karşısına başarılı biri olarak çıktım. Kısıtlı imkanlarla buralara kadar geldim. Azimle çalıştım ve çalışmaya da devam ediyorum. Aileme de bu sayede destek çıkıyorum. Onlarda başarımlarımla gurur duyuyor ve yanımda durarak, bu sporu yapmamı destekliyor. Spor yapmayı herkese, özellikle de kadınlara, kendilerini sokakta korumalarını ve savunmaları için tavsiye ediyorum. Bir sonraki hedefim dünya şampiyonluğu ve ardından da bu sporda daha iyi yerlere gelmek” ifadelerini kullandı.