EgeAlaçatı’da lezzet durağı

Alaçatı’da lezzet durağı

30.06.2024 - 00:01 | Son Güncellenme:

Ramazan Güler’in Alaçatı’da açtığı ‘Kebapta Ramazan Usta’ restoranı, zamanla ünlülerin ve tatilcilerin uğrak noktası oldu. 12 yaşında kebapla tanıştığını belirten Güler, “Burası benim için bir mutfak okulu gibi” ifadelerini kullandı.

Alaçatı’da lezzet durağı

Ramazan Güler, 2020 yılında Alaçatı’da, ‘Kebapta Ramazan Usta’ ismiyle bir restoran açtı. Restoran zamanla ünlülerin uğrak yeri haline geldi. Müşterileri arasında Gülben Ergen, Bülent Şakrak, Nihat Odabaşı, Gürsel Tekin gibi ünlüler bulunan Ramazan Usta, lezzetiyle de ön plana çıkıyor. 12 yaşından beri yeme içme sektörünün içinde olduğunu belirten Ramazan Güler, ailesinin doktor   ya da mühendis olmasını istediğini ancak kendisinin dedesiyle daha çok vakit geçirdiği için yeme içme üzerine çalışmak istediğine karar verdi. Yemek kültürünü dedesinden öğrendiğini belirten Güler, “Rahmetli dedem Halil Usta, Diyarbakır’da tanınmış bir lezzet ustasıydı. Kebaplarını tatmak için Urfa ve Maraş’tan insanlar gelirdi. Dedemin ızgaraya et atışını, o ocaktan çıkan dumanları hayranlıkla izlerdim. ‘Ben ne doktor ne hâkim olacağım, dedem gibi insanları mutlu eden lezzetleri sunmak için onun izinden gideceğim’ diye o yaşta karar verdim ve ızgaranın başına geçtim. Bazen elimi, bazen parmaklarımı ocakta yaktım ama bu işi dedem sayesinde öğrendim. Kebap aşkı bende 12 yaşında başladı” diye konuştu. 

Haberin Devamı

Alaçatı’da lezzet durağı

Alaçatı’da lezzet durağı

‘Mutfak okulu gibi’

Dedesi gibi, mutfakta işleyeceği etleri titizlikte seçerek aldığını, mutfağına giren ürünleri kendisi tattıktan sonra müşteriye sunduğunu belirten Güler, “Mutfağım açık durumda. Müşterilerim ne pişirdiğimi, nasıl malzeme kullandığımı görürler, hatta etleri keserken, pişirirken beni hayranlıkla izlerler. Ben de onlara şu eti evinizde pişirirken şöyle yapın, böyle yapın diyerek püf noktaları söylerim, anlayacağınız burası bir yerde mutfak okulu gibi” ifadelerini kullandı.

Alaçatı’da lezzet durağı

Ramazan Güler, “Mutfağıma giren etler, Balıkesir, Manisa dağlarında otlayan yerli hayvanların ürünlerinden oluşmaktadır” dedi

 

 

Yazarlar