03.02.2018 - 01:10 | Son Güncellenme:
Piliç eti pazarının en büyük markalarından biri olan Lezita, piyasaya sunduğu yeni inovatif ürün grubu Gurme Lezzetler’in İzmir lansmanını yaptı. Lansman toplantısında konuşan Abalıoğlu Grubu Gıda İş Ünitesi Genel Müdürü Mustafa Özdil, Lezita’nın toplam 100 bin metrekarelik alanı ile Türkiye’nin en modern et entegre tesisinde piliç eti ve ileri işlenmiş et üretimi yaptığını belirtti.
İnovatif ürünler
Özdil, Lezita’nın yatırımlarını ve 2018 yılındaki hedeflerini paylaştı. 2017’de inovatif ürünlerin etkisiyle yüzde 26 büyüdüklerini ifade etti. 3 bin farklı ürün çeşitliliğine sahip olduklarını belirten Özdil, kesimhane kapasitesini artırdıkları, Şubat 2018 itibariyle kapasitenin 24 binden 27 bine yükseldiğini kaydetti. Özdil, 2018’de toplamda 10-12 milyon TL yatırım yapacaklarını açıkladı, “Piliç etinde pazarda ilk 5, ileri işlenmiş inovatif ürünlerde ilk 2 firmadan biriyiz. İnovatif ürünler pazarının lideri olmayı hedefliyoruz” diye konuştu.