DünyaZelenskiy ABD’ye barış planı götürecek

Zelenskiy ABD’ye barış planı götürecek

29.08.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya’yla savaşı sonlandırmaya yönelik planlarını ABD’ye sunmaya hazır olduklarını söyledi.

Zelenskiy ABD’ye barış planı götürecek

BBC Türkçe’nin aktardığı habere göre, gelecek ay sunacağı planı “zafer planı” olarak tanımlayan Zelenskiy, Rusya’nın Kursk bölgesine yönelik operasyonun, “planın bir parçası olduğunu” dile getirdi. Ukrayna lideri, planın başarısının ABD Başkanı Biden’a bağlı olduğunu ve ABD’nin “bu planda yer alanları Ukrayna’ya verip vermemesinin” belirleyici olacağını kaydetti. Zelenskiy, planı ABD Başkanlık seçiminde yarışacak adaylar Kamala Harris ve Donald Trump’la da paylaşacağını söylerken, Eylül ayında New York’taki Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na katılmak üzere ABD’ye gitmeyi umduğunu, Biden ile görüşmeye hazırlandığını söyledi.

Haberin Devamı

Planın diplomasi ve ekonomi başlıklarında çeşitli aşamaları olduğu kaydediliyor.

Robot köpek yardımı

Öte yandan Ukrayna’ya askeri teçhizat ve silah desteği veren Batılı ülkeler, farklı yardımlara da imza atıyor. Nitekim İngiltere’nin, Ukrayna’ya savaş alanında askerlere yardım eden ve Rus askerlerini korkutan “robotik savaş köpekleri” verdiği belirtildi.

Euronews’un haberine göre, robot köpekler çok üst düzey hareketliliğe ve çevikliğe sahip olmakla beraber, çatışmalı ortamlarda çok iyi performans gösteriyor. Bu robotlar, erişilmesi zor alanlarda gezinmek ve ekipman teslim veya keşif gibi bir dizi savaş zamanı görevini gerçekleştirmek için uzaktan algılama teknolojisi, kızılötesi termal kamera kullanarak savaş alanına girebiliyor.