DünyaYatıştırmak için ‘birlik’ çağrısı yaptı

Yatıştırmak için ‘birlik’ çağrısı yaptı

08.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bakanların adeta birbirine girdiği toplantıda yaşanan skandalın ardından sessizliğini bozan İsrail Başbakanı Netanyahu siyasi birlik çağrısında bulundu.

Yatıştırmak için  ‘birlik’ çağrısı yaptı

Netanyahu, Hamas’ı yok etme sözü verdiği video mesajında, “Her şeyi bir kenara bırakmalı ve mutlak zafer elde edilene kadar birleşik güçlerle yola devam etmeliyiz” dedi.

Haberin Devamı

İsrail cuma gününden beri kabinede yaşanan kavgayı konuşuyor. Bakanların adeta birbirine girdiği toplantıda yaşanan skandalın ardından sessizliğini bozan İsrail Başbakanı Netanyahu siyasi birlik çağrısı yaptı. Ancak İsrail basını, Netanyahu, Hamas’ı yok etme sözü verdiği ve birlik çağrısı yaptığı video mesajının, yaşanan skandalın etkilerini hafifletmek için yapıldığına dikkat çekti.

Yalan makinesi istedi

Öte yandan Netanyahu, kabine toplantılarında konuşulan ve yaşanan olayların basına sızmasından rahatsız olduğunu belirterek, söz konusu toplantılara katılan kabine üyelerinin ve üst düzey yetkililerin yalan makinesine sokulmasını içeren bir yasa çıkarmak istediğini de açıkladı.

Bu arada Netanyahu karşıtı gösteriler de sürüyor. Göstericiler, hükümetin politikalarının Hamas’ın “güçlenmesine” imkan sağladığını