DünyaUrsula von der Leyen ile yeniden...

Ursula von der Leyen ile yeniden...

19.07.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Avrupa Parlamentosu’ndaki kritik oylama sonucu, Ursula von der Leyen, ikinci kez Avrupa Komisyonu Başkanı seçildi. Von der Leyen, 720 üyeli parlamentodaki oylamada 401 milletvekilinin desteğini alarak yeniden seçildi. Oylama öncesinde Ursula von der Leyen’in seçimine ilişkin oylamanın ertelenmesine yönelik teklif ise parlamentoda oy çokluğuyla reddedildi.

Ursula von der Leyen ile yeniden...

Von der Leyen, oylama öncesi yaptığı konuşmada, “Toplumumuzdaki aşırı kutuplaşmanın kabul edilmesine asla izin vermeyeceğim. Aşırılık yanlılarının Avrupa’ya özgü yaşam tarzımızı yok etmelerini asla kabul etmeyeceğim” dedi. 5 yıllık çalışma planından da bahseden Von der Leyen, AB ekonomisini güçlendirme, polis ve sınır koruma kurumlarını destekleme, göç sorununu ele alma, iklim değişikliğiyle mücadele ve Avrupa Birliği’nin politikalarını protesto için sokaklara dökülen çiftçilere yardım konularında söz verdi.

Haberin Devamı

Von der Leyen, Ukrayna’ya desteğin sürmesi ve askeri yapılanma ile savunmaya da odaklanırken, “5 yıl içinde gerçek Avrupa Savunma Birliği kurulmasına, savunma ürünleri ve hizmetleri için tek pazar yaratılmasına” eğileceğini, amiral gemisi projelerinin hava ve siber savunması olacağını kaydetti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le görüşen Macaristan Başbakanı Viktor Orban’ı da eleştiren von der Leyen, Gazze’ye destek mesajı verdi.