DünyaUluslararası topluma Gazze çağrısı

Uluslararası topluma Gazze çağrısı

11.07.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’de NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’nin ilk oturumuna katıldı. Liderler ile ikili görüşmelerde de bulunan Erdoğan, uluslararası kamuoyunun Gazze’de barış için gayretlerini artırması gerektiğini söyledi.

Uluslararası topluma Gazze çağrısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne katılmak için gittiği ABD’nin Washington kentinde temaslarına başladı. Erdoğan, Walter E. Washington Kongre Merkezi’nde düzenlenen zirve öncesi ABD Başkanı Joe Biden ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg tarafından karşılandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından diğer NATO liderleri ile aile fotosuna katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’nin ilk oturumuna katıldı.

Haberin Devamı

Uluslararası topluma Gazze çağrısı

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis

Liderler ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirve kapsamında pek çok lider ile de baş başa görüştü. Erdoğan, Macaristan Başbakanı Viktor Orban’ı kabul etti. İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre; Erdoğan, Türkiye’nin, Ukrayna-Rusya savaşı ve İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının sona ermesi için barışçıl çabalarını sürdürdüğünü, uluslararası kamuoyunun bu bölgelerde barışın tesisi için gayretlerini artırması gerektiğini belirtti.  Erdoğan, ayrıca Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’i kabul etti. İletişim Başkanlığı’ndan verilen bilgiye göre görüşmede Türkiye ile Yunanistan ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı. Erdoğan görüşmede; Türkiye’nin Yunanistan ile iyi komşuluk esasına dayalı, dayanışma ruhunu geliştirme gayretlerine devam ettiğini bunların artarak süreceğini ifade etti. Erdoğan, Ukrayna ve Filistin’deki çatışmaların sona ermesi için müspet çabaların artırılması gerektiğini, tüm bölge ülkelerinin bu coğrafyalarda barışın hakim olması için çalışmasının yararlı olacağını da belirtti.

Haberin Devamı

Erdoğan, ardından İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile görüştü. Erdoğan, görüşmelerde İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının sona ermesi ve ortaya çıkan ateşkes fırsatının heba edilmemesi için İsrail’e baskı yapılması gerektiğini belirtti.