DünyaUkrayna’nın Kursk operasyonu sürüyor

Ukrayna’nın Kursk operasyonu sürüyor

22.08.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Ukrayna’nın Rus topraklarındaki operasyonu devam ediyor. Washington merkezli düşünce kuruluşu Savaş Çalışmaları Enstitüsü (Institute for the Study of War) raporunda, Ukrayna’nın üçüncü haftasına giren geniş kapsamlı saldırılarında yeni ilerlemeler kaydettiğini belirtti.

Ukrayna’nın Kursk operasyonu sürüyor

Ukrayna ordusunun Kursk bölgesinde Batı yönüne doğru ilerleyebileceği ve Rusya’ya karşı yeni bir cephe açabileceği ifade ediliyor. Nitekim Seym Nehri üzerinde 3 köprüyü vurmayı başaran Ukrayna güçleri, Rusların ikmal hatlarına büyük zarar vermişti. Rus ordusunun kurduğu geçici köprülerin de HIMARS yardımıyla hedef alındığı ve patlatıldığı ifade ediliyor.

Haberin Devamı

MOSKOVA’YA İHA SALDIRISI

Cephe hattında bunlar yaşanırken, karşılıklı İHA saldırıları da sürüyor. Rusya, Şubat 2022’de çatışmaların başlamasından bu yana en kapsamlı Ukrayna insansız hava araçları saldırısına maruz kaldığını açıkladı. Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, saldırıyı gerçekleştiren insansız hava araçlarının tamamının imha edildiği belirtildi. Toplam 45 Ukrayna İHA’sından 11’inin Moskova bölgesini, 23’ünün de Bryansk bölgesini hedef aldığı belirtildi. Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, Telegram kanalından yaptığı açıklamada “Bu, Moskova’ya insansız hava araçlarıyla saldırmaya yönelik tüm zamanların en büyük girişimlerinden biriydi” dedi.

Ukrayna’nın Kursk operasyonu sürüyor

MODİ UKRAYNA’YA GİDİYOR

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, iki günlük Polonya ziyaretinin ardından Ukrayna’ya gideceğini duyururken, başkent Kiev’de Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile Rusya ile barışı görüşeceğini vurguladı. Modi, Ukrayna’da devam eden ihtilafın barışçıl yollardan çözümüne ilişkin görüş alışverişinde bulunacaklarını belirtti.