DünyaUkrayna Rusya'yı vurdu: En az beş ölü

Ukrayna Rusya'yı vurdu: En az beş ölü

31.08.2024 - 11:51 | Son Güncellenme:

Ukrayna’nın Rusya’nın sınırdaki Belgorod bölgesine düzenlediği saldırılarda en az beş kişi hayatını kaybetti, 37 kişi ise yaralandı.

Ukrayna Rusyayı vurdu: En az beş ölü

Ukrayna ve Rusya arasındaki karşılıklı saldırılar devam ediyor. Ukrayna, Rusya’nın sınırdaki Belgorod bölgesini bir kez daha hedef aldı.

Haberin Devamı

Belgorod Bölge Valisi Vyacheslav Gladkov yaptığı açıklamada, dün akşam saatlerinde düzenlenen hava saldırılarında biri kadın 5 kişinin olay yerinde hayatını kaybettiğini, 6'sı çocuk 37 sivilin ise yaralandığını ifade etti. 

Hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı dileyen Gladkov, yaralanan 3’ü çocuk 10 kişinin durumunun ciddi olduğunu söyledi. Saldırı sonucu binalarda hasar meydana geldiğini, en az 20 aracın da hasar gördüğünü belirten Gladkov, bölgeye giderek yetkililerden bilgi aldı.

Öte yandan, dün Rusya’da Ukrayna’ya saldırı düzenledi. Rusya'nın, Harkov kentinde 12 katlı bir apartmana ve çocuk parkına güdümlü bomba ile düzenlediği saldırıda biri çocuk yedi kişi hayatını kaybederken, 77 kişi de yaralandı.