DünyaUkrayna Kursk’ta tampon bölge istiyor!

Ukrayna Kursk’ta tampon bölge istiyor!

20.08.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya’nın Kursk bölgesinde bir tampon bölge istediğini söyleyerek Ukrayna’nın buradaki müdahalesinin daha kalıcı olabileceğinin sinyalini verdi.

Ukrayna Kursk’ta tampon bölge istiyor

Zelenskiy, Ukrayna ordusunun Rusya’nın Kursk bölgesine yaptığı saldırının amacının gelecekte Moskova’nın sınır üzerinden saldırı yapmasını önleyecek bir tampon bölge kurulması olduğunu söyledi. Zelenskiy, Rus topraklarında bir tampon bölge yaratarak Rusya’nın Ukrayna’ya daha fazla saldırmasının önüne geçilmesini istiyor.

Haberin Devamı

Kiev, daha önce Rusya’ya tanklar ve zırhlı araçlarla girdiği operasyonun amacı hakkında kapsamlı açıklamalarda bulunmaktan kaçınmıştı. Zelenskiy, Ukrayna ordusunun Kursk’taki amaçlarını gerçekleştirmeye devam ettiğini belirtti.

3 köprü de vuruldu

Öte yandan Ukrayna ordusunun Rusya topraklarında yürüttüğü operasyon devam ederken, bölgenin çevresindeki üçüncü köprü de Ukrayna askeri tarafından hedef alındı. Daha önce Seym Nehri üzerinde, bölgeyi Rusya’nın kalanına bağlayan iki köprüyü daha vurmuştu. Son köprünün de vurulmasıyla Rusya’nın ikmal hatlarına büyük zarar verilmiş oldu.

Bununla birlikte Rus askerlerinin nehir üzerinde alternatif geçiş noktaları oluşturduğu görülüyor. Kurulan geçici köprüler sayesinde Rusya’nın asker ve araç sevkiyatına devam edip edemeyeceği önümüzdeki dönemde görülecek.

Haberin Devamı

Ukrayna Kursk’ta tampon bölge istiyor

Asker kaçağı kayıtlarını yaktılar

Kursk bölgesindeki Suca kentini kontrolü altında tutan Ukrayna kuvvetleri, bölgede Rus ordusuna ait bazı kayıtları imha etti. Bu kayıtların bölgede asker kaçağı olanlara ait olduğu açıklandı. Böylece Rusya’nın bölgeden asker kaçağı olanlara ulaşmasını engellendiği belirtildi.