DünyaUkrayna kontrolü devam ediyor

Ukrayna kontrolü devam ediyor

16.08.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Ukrayna ordusunun Rus topraklarındaki kontrolü devam ediyor.

Ukrayna kontrolü devam ediyor

10 günü geriden bırakan operasyonda, Ukrayna ordusunun hala Kursk ve Belgorod bölgesinde ele geçirdiği topraklarda kontrolünü sürdürdüğü görülüyor. Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, Belgorod bölgesinde sivillerin korunması amacıyla ilan edilen acil durumun ‘federal’ düzeye yükseltildiğini açıkladı. Acil Durumlar Bakanı Alexander Kurenkov açıklamasında, “Bölgedeki durum karışık ve hassas. Ukrayna silahlı grupları tarafından Belgorod bölgesinde gerçekleştirilen terör saldırılarının bir sonucu olarak yerleşim yerleri ve altyapı tesisleri zarar gördü. Ölü ve yaralılar var” dedi.

Haberin Devamı

Operasyonun başındaki isim olan General Oleksandr Sırskiy, Ukrayna ordusunun kontrol altındaki bölgelerde askeri yönetim merkezleri kurduğunu duyurdu. Bununla birlikte Ukrayna ordusunun ilerleyiş hızının yavaşladığı görülüyor. Ukrayna ordusunun bundan sonra ele geçirdiği Rus topraklarında kontrolü sağlamaya odaklanması bekleniyor. Nitekim bölgeye yoğun biçimde takviye gönderen Rusya’nın Kursk’un bazı bölgelerini yeniden kontrol altına aldığı ifade ediliyor. Çeçen Akhmat Özel Kuvvetler Komutanı, Ukrayna askerlerinin Kursk bölgesinde bulunan ve Ukrayna sınırına 18 kilometre uzakta olan Martinovka köyünden püskürtüldüğünü belirtti.

İngiliz tankları var

Ukrayna’nın büyük ses getiren operasyonuyla ilgili yeni bilgiler de gün ışığına çıkıyor. Ukrayna’nın operasyonda İngiltere tarafından sağlanan ‘Challenger 2’ tanklarını da kullandığı doğrulandı. İngiliz basınında yer alan haberlerde, tankların operasyonda kullanıldığı ismi açıklanmayan yetkililer tarafından doğrulandı.

Haberin Devamı

Bu bilgi, İngiltere Savunma Bakanlığı’nın, Ukrayna kuvvetlerinin Rus topraklarında İngiliz silahlarını kullanabileceğini teyit etmesinin ardından geldi. Savunma Bakanlığı Sözcüsü, Ukrayna’nın “Rusya’nın yasadışı saldırılarına karşı meşru müdafaa hakkına sahip olduğunu” ve “bunun Rusya içindeki operasyonları engellemediğini” söyledi. Rusya’nın Kursk ve Belgorod sınır bölgelerinden gelen görüntülerde Ukraynalıların ABD ve Alman yapımı zırhlı araçlar kullandığı da görülmüştü.

Ukrayna kontrolü devam ediyor

51 dolar bağışa 12 yıl hapis!

Rusya, Ukrayna’ya destek için bir yardım kuruluşuna 51 dolar bağışlayan amatör balerin Ksenia Karelina’yı vatana ihanet suçlamasıyla 12 yıl hapis cezasına çarptırdı. ABD’nin Los Angeles kentinde yaşayan Karelina, geçtiğimiz Şubat ayında aile ziyareti için geldiği Rusya’nın Yekaterinburg kentinde gözaltına alınmıştı.