DünyaUkrayna İHA'sının yeni hedefi: Rus alkolü!

Ukrayna İHA'sının yeni hedefi: Rus alkolü!

23.10.2024 - 15:45 | Son Güncellenme:

Ukrayna lideri Zelenski'nin "zafer planını" açıklamasıyla savaşta yeni bir dönem beklenirken, Ukrayna son drone saldırılarında Rusya'nın Tula bölgesindeki alkol fabrikalarını hedef aldı.

Ukrayna İHAsının yeni hedefi: Rus alkolü

DIŞ HABERLER SERVİSİ - Ukrayna İHA saldırılarını Salı günü boyunca Rusya'nın Tula kentine yönlendirdi. Tula Valisi Dimitri Milyaev, bir açıklama yaparak Ukrayna İHA'larının Yefremov ve Luzhlovski bölgelerini hedef aldığını duyurdu.

Haberin Devamı

Tambov bölge Valisi Maksim Egorov ise İHA'ların Moskova'nın yaklaşık 463 km güneydoğusundaki Rasskozovo'dayi hedef aldı. Ancak hedef seçimi sıra dışıydı. Genellikle askeri tesisleri vuran Ukrayna İHA'ları bu kez alkol fabrikalarını hedef aldı. Vali Egoro, İHA'ların Biokhim tesislerini vurduğunu duyurdu.

Ukrayna basınına konuşan Ukraynalı bir askeri ise hedefin "askeri olarak da önemli olduğunu, aynı bölgede yakıt ve patlayıcı depolarının da bulunduğunu" söyledi. Saldırılar sırasında ölen ya da yaralanan olmadı.
Ukrayna'nın bu yeni hedef seçimi sosyal medyada viral oldu. Analist Ian Garner, X hesabında "Vodkayı yok eden, Rusya'yı yok eder. Bu kadar basit" dedi.

TELEGRAM'DAN AÇIKLAMA

Öte yandan Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi'nden Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Direktörü Andrii Kovalenko, daha aklı selim bir açıklama yaparak saldırıya uğrayan damıtımevlerinin Rusya'nın savaş çabaları için patlayıcı ve yakıt üretiminde de kullanıldığını söyledi.

Haberin Devamı

Kovalenko, Telegram üzerinde, "Bunların hepsi, başka bir şey gibi gösterilmesine rağmen askeri hedefler," diye yazdı.

Bu saldırılar, Ukrayna'nın Cumartesi günü gerçekleştirdiği insansız hava aracı saldırısının ardından gerçekleşti. Cumartesi günü yapılan saldırıda Ukrayna, Rusya'nın Nijniy Novgorod bölgesindeki Dzerzhinsk'te Rusya'nın askeri güçleriyle bağlantılı sanayi tesislerini hedef almıştı.

ZELENSKİ'NİN ZAFER PLANI

Geçen hafta Ukrayna parlamentosuna "üç maddesi gizli" olan beş maddelik "zafer planını" açıklayan Zelensky, uluslararası yardımın önemine dikkat çekmişti. Bugün başlayan Avrupa Birliği (AB) Zirvesi'nde de Zelensky, Avrupa'nın desteğini artırmak için çabalayacak. Zelensky, “Ortaklarımızla birlikte savaşın sona ermesi için koşulları değiştirmeliyiz. Putin'in ne istediğinden bağımsız olarak, Rusya'nın barışa zorlanması için hepimiz koşulları değiştirmeliyiz” dedi.