DünyaUkrayna’da rehin Türk gözlemci serbest kaldı

Ukrayna’da rehin Türk gözlemci serbest kaldı

28.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ukrayna’da AGİT misyonunda görev yapan Mehmet Kılıç 32 gün sonra dün serbest bırakıldı. Kılıç’ın en kısa zamanda Türkiye’ye gelmesi bekleniyor

Ukrayna’da rehin Türk gözlemci serbest kaldı

Ukrayna’nın doğusunda Rusya yanlısı silahlı ayrılıkçılar tarafından 32 gün alıkonulan Türkiye vatandaşı Mehmet Kılıç dün serbest bırakıldı. Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Ukrayna’da barışın sağlanmasına katkı sağlamak üzere konuşlandırılan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın (AGİT) Ukrayna Özel Gözlem Misyonu’nda gözlemci olarak görev yapan Kılıç’la birlikte Donetsk’te kaçırılan üç gözlemcinin daha özgürlüğüne kavuştuğu belirtildi. Estonyalı, Danimarkalı ve İsviçreli gözlemcilerle birlikte Kılıç’ın da sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.

Apakan’a teşekkür
Dışişleri Bakanı Davutoğlu da sabah saatlerinde Twitter’da yaptığı açıklamada “AGİT Ukrayna Özel Gözlem Misyonu Başkanı Sayın Ertuğrul Apakan’a da bu süreçteki yoğun gayretlerinden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Ukrayna’nın doğusunda halen dört AGİT gözlemcisi rehin tutuluyor.