DünyaTürk genci öldüren Alman'a ömür boyu hapis

Türk genci öldüren Alman'a ömür boyu hapis

29.10.2008 - 15:25 | Son Güncellenme:

.

Türk genci öldüren Almana ömür boyu hapis

Almanya’nın Düren kentinde 3 Nisanda arkadaşı Halil Çabuk’u öldüren Alman Dietrich Friesen, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.
Aachen Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada yargıç Gerd Nohl, Friesen’i, kasıtlı olarak adam öldürmek suçundan ömür boyu hapse mahkum etti. Nohl, yine de Alman yasalarına göre Friesen’in iyi hal nedeniyle 15 yıl
sonra serbest bırakılabileceğini hatırlattı. Yargıç Nohl, Halil ve Dietrich’in yakın arkadaş olduğunu, ancak
Dietrich’in Halil’i aşırı kıskançlık yüzünden öldürdüğünün tespit edildiğini belirtti.
Alman basınında iddia edildiği gibi bu iki arkadaş arasında eşcinsel ilişki olmadığına dikkati çeken yargıç Nohl şunları söyledi: "Halil, kesinlikle eşcinsel değildi. Bu iddianın doğru olmadığı, bilir kişi tarafından da tespit edildi. Dietrich, Halil’i kendisine örnek alan biriydi. Onun başkalarıyla arkadaş olmasını bile hazmedemedi. Olay günü zaten Halil, Dietrich’in evinde internete bakıyordu. Dietrich, Halil’i evden çıkmak üzereyken sırtından bir okla vurarak öldürdü. Bu bir cinayettir ve suçlu cezasını çekmek zorundadır."
Nohl, bu acının bir anne için kaldırılamayacak kadar ağır olduğuna da işaret ederek, "Hayata yeni atılma planları yapan bir insanın hayatı söndürüldü. Ailesinin acısı çok ağır. Suçlunun geçmişine bakıldığında, herhangi bir sabıkası yok. Okulda da gayet normal bir öğrenciymiş. Arkadaş olmaları işin trajik kısmı" diye konuştu.
Cinayetten bu yana cezaevinde tutulan Friesen’in avukatı Rainer Dietz ise temyize başvuracaklarını açıkladı.