Dünya Titreten kâbuslar demansın işareti

Titreten kâbuslar demansın işareti

27.04.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Rüyada kovalanmanın, öldürülmenin, tehditten kaçmanın demans veya Parkinson hastalığının sinyalleri olabildiği açıklandı. Kâbus görürken tekme, yumruk atıyorsanız dikkat!

Titreten kâbuslar demansın işareti

Kâbuslarınızı hafife almayın, çünkü onlar demansın veya Parkinson hastalığının ön habercisi olabilir. ABD’li ünlü beyin cerrahı ve nörolog Rahul Jandial, yeni çıkan “Neden Rüya Görüyorsun?” adlı kitabında bu konuyu gündeme getirdi. Buna göre, şiddet içeren kâbuslar görmek önümüzdeki 15 yıl içinde demansa veya Parkinson’a yakalanacağımızın işareti olabilir. Şiddet içeren kâbuslar gören yetişkinlerin yüzde 97’sine “beyin bozukluğu” teşhisi konulduğu bildirildi. Dr. Jandial, demans ve Parkinson’un erken belirtilerinin kâbusların içeriğinde yattığını söyledi.

Haberin Devamı

Erken beyin çürümesi

Rüyada kovalanmak, öldürülmek veya bir tehditten kaçmak gibi şiddet içeren sahneler görmek, bir dizi nörolojik durumda görülen “erken beyin çürümesi”ne işaret edebilir. En yüksek risk altında olanlar ise rahatsız edici rüyaları nedeniyle uyurken yumruk atmak, tekme atmak ve hatta partnerini boğmak gibi fiziksel eylemlerde bulunan kişiler. Araştırmalar, uyurken bu davranışları sergileyen insanların yüzde 97’sinin şaşırtıcı bir şekilde 14 yıl içinde Parkinson ya da başka bir nörolojik duruma yakalanacağını gösteriyor. Bu kişiler bazen rüyalarında şarkı söyleyip, el çırpıyor.