DünyaTepki çeken sarılma! 'Bizim kültürümüzün bir parçası'

Tepki çeken sarılma! 'Bizim kültürümüzün bir parçası'

23.08.2024 - 20:04 | Son Güncellenme:

Hindistan Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar, Başbakan Narendra Modi'nin Rusya ziyaretinde Devlet Başkanı Vladimir Putin ile kucaklaşmasının tepki çekmesi hakkında "kültürümüzün bir parçası" dedi.

Tepki çeken sarılma Bizim kültürümüzün bir parçası

Hint basınındaki haberlere göre Jaishankar, basın toplantısında, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin Modi'nin Moskova ziyareti sırasında Putin ile sarılmasına verdiği tepkiye ilişkin bir soruyu yanıtladı.

Haberin Devamı

Hindistan'da insanların birbirleriyle karşılaştığında kucaklaştığını belirten Jaishankar, "Bizim bölgemizde insanlar birbirleriyle görüştüklerinde kucaklaşırlar. Bu sizin kültürünüzün bir parçası olmayabilir ama bizim kültürümüzün bir parçasıdır." diye konuştu.

Jaishankar, Modi'nin liderlerle bir araya geldiğinde her zaman onlara sarıldığını ifade etti.

Rusya temaslarından haftalar sonra bugün Ukrayna'ya resmi ziyarette bulunan Modi, başkent Kiev'de Zelenskiy ile Ukrayna Milli Tarih Müzesi'nde bir araya gelmişti. Modi, burada Zelenskiy ile de kucaklaşmıştı.

Tepki çeken sarılma Bizim kültürümüzün bir parçası

Rusya Devlet Başkanı Putin, 8-9 Temmuz'da Moskova'yı ziyaret eden Modi'yi kucaklayarak karşılamıştı.

Zelenskiy, bunun üzerine X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, kucaklaşmayı "hayal kırıklığı" şeklinde nitelendirmişti.

Haberin Devamı

Tepki çeken sarılma Bizim kültürümüzün bir parçası

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy, Hindistan Başbakanı Narendra Modi'yi sarılarak karşıladı.

HİNT BASINI YAZDI

Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin Ukrayna'ya düzenlediği ilk resmi ziyaret, Hint basınında "tarihi" olarak değerlendirildi.

Modi'nin, 1992'de iki ülkenin diplomatik ilişkilerinin kurulmasından bu yana Ukrayna'ya ilk ziyareti kapsamında başkent Kiev'de Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile bir araya gelmesi Hindistan medyasında geniş yer buldu.

India Today, haberinde Modi'nin 6 hafta önce ziyaret ettiği Rusya'da Devlet Başkanı Vladimir Putin ile kucaklaşması ve bugünkü ziyaretinde Zelenskiy ile sarılmasını "Rusya ve Ukrayna'da iki sarılma hikayesi" başlığıyla servis etti.

Hint basınında ayrıca, Modi'nin Moskova ziyaretinde Putin ile kucaklaşmasına "hayal kırıklığı" şeklinde tepki gösteren Zelenskiy ile de sarılmasına dikkat çekildi.

Haberlerde, Modi'nin Zelenskiy ile kucaklaşması daha sonra elini omzuna koyarak yürümesi Hindistan'ın Ukrayna ile dayanışma içinde olduğuna dair bir mesaj olarak yorumlandı.

Hindustan Times da Zelenskiy'nin Modi'nin ziyaretine ilişkin yaptığı Instagram paylaşımına yer vererek, "Bugün tarih yazıldı" şeklindeki paylaşımın kısa sürede yaklaşık 2 milyon beğeni alıp rekor kırdığı aktarıldı.

Haberin Devamı

The Indian Express de "Modi'nin Ukrayna ziyareti 3 yolu işaret ediyor; Hindistan Avrupa'da, diplomatik alan ve Yeni Delhi-Kiev canlanması" ifadelerini kullandı.

Yerel medya ayrıca, Modi'nin Rusya-Ukrayna barışı için proaktif şekilde katkıda bulunmaya hazır olduğu ifadelerini vurgularken Hindistan'ın barışın yanında olduğu belirtildi.

Modi'nin Ukrayna ziyareti yerel basında "tarihi" olarak nitelenirken, Hindistan Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar da ziyareti "dönüm noktası" şeklinde değerlendirdi.