DünyaYeni bir meydan okuma! Erdoğan'ın Kıbrıs'taki sözleri Yunan medyasında manşet oldu

Yeni bir meydan okuma! Erdoğan'ın Kıbrıs'taki sözleri Yunan medyasında manşet oldu

20.07.2024 - 17:49 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan KKTC'de 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Kutlama Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın açıklamaları kısa sürede Yunan medyasında yankı uyandırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lefkoşa Fazıl Küçük Bulvarı'nda 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Kutlama Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Kıbrıs'ın Türkiye'nin gözbebeği olduğunu hatırlatan Erdoğan, "Tam 50 yıl önce bugün kahraman Mehmetçik, Kıbrıs Türkü'nün istiklaline vurulmak istenen hançeri sökmek üzere tarihi bir adım attı. O gün tüm dünyaya Kıbrıs Türkü'nün yalnız olmadığını ve asla yalnız bırakılmayacağını gösterdik. Aynı suda iki kez yıkanılmaz. Adadaki gerçekleri görmezden gelerek hiçbir yere varılmaz. Kıbrıs'ta federal bir çözümün mümkün olmadığına inanıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

 

Yeni bir meydan okuma Erdoğanın Kıbrıstaki sözleri Yunan medyasında manşet oldu

 

YUNAN MEDYASI NE DİYOR?

ProtoThema internet sitesinde yer alan haberde "Türkiye, Yunanistan'ı kışkırtacak bir şölen hazırlıyor" ifadesi kullanıldı. Kathimerini gazetesi ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kıbrıs'ta federal çözüm mümkün değil" ifadesini manşetten verdi. Gazete ayrıca Erdoğan'ın "Kıbrıs bizim gözbebeğimiz, ruhumuzun bir parçası" sözlerine yer verdi ve Ankara'nın yeni bir meydan okuma yaptığını bildirdi.

Yeni bir meydan okuma Erdoğanın Kıbrıstaki sözleri Yunan medyasında manşet oldu

To Vima gazetesi de diğer Yunan kaynakları gibi Erdoğan'ın "Federal devlet çözüm değil" açıklamasını ilk haber olarak yayınladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yunanistan Savunma Bakanı Dendias'ın geçtiğimiz günlerde Kıbrıs hakkında yaptığı skandal açıklamasına da yanıt verdiğini belirten To Vima, Erdoğan'ın bu sözleri "saçma" bulduğunu ifade etti.