DünyaTrump suikastını da bildiler! Bir Simpsonlar klasiği: Emir gelirse onu vuracağım

Trump suikastını da bildiler! Bir Simpsonlar klasiği: Emir gelirse onu vuracağım

15.07.2024 - 10:46 | Son Güncellenme:

Gelecekte yaşanan önemli olayları yıllar öncesinden bilen Simpsonlar dizisi, Trump'ın suikaste uğradığına neredeyse birebir benzeyen bir bölümü yıllar önce yayınladığı ortaya çıktı.

Trump suikastını da bildiler Bir Simpsonlar klasiği: Emir gelirse onu vuracağım

Ünlü yapım The Simpsons, yıllar sonra gerçekleşen ürkütücü öngörüleriyle sevenlerini asla hayal kırıklığına uğratmıyor. Öyle ki, gerçekleşen tahminler seyircilerin, yazarların zaman yolcusu olup olmadığını sorgulamasına dahi yol açıyor. Ayrıca en iyi Simpsons tahminleri sadece şok edici değil, aynı zamanda genellikle tuhaf, komik ve aynı zamanda bir şekilde mantıklı olmalarıyla biliniyor. The Simpsons gerçekten dünyadaki olayları tahmin ediyor olabilir mi, yoksa dünya sadece senaryolarını takip ederken şansları mı yaver gitti? Uzun yıllardır devam eden sitcom'un 35. sezonuyla hayranlar, son sezonlardaki çılgın hikayelerden hangilerinin gerçek olabileceğine dair yorumlar yapıyor. Simpsonlar daha önce 11 eylül saldırıları, ebola salgını, Joe Biden'ın başkan olarak seçilmesi ve korona pandemisini bilmişlerdi.

Haberin Devamı

TRUMP'IN BAŞKAN OLDUĞUNU 2000 YILINDA YAYINLADILAR

'Geleceğe giden Bart' bölümü 2000 yılında gösterime girdi ve Bart Simpson kendisinin ve kız kardeşinin geleceğini gördü. Ülkenin liderinin Lisa Simpson olduğu görülüyor. Ayrıca Lisa'nın dudaklarından dökülen bir replik dikkat çekiyor. Buna göre Lisa, 'eski Başkan Donald Trump'ın görevi bırakmasının ardından ülkenin ekonomisini düzeltmekle görevlendirildiğini' bildiriyor.

Trump suikastını da bildiler Bir Simpsonlar klasiği: Emir gelirse onu vuracağım

SALDIRIYI DA TAHMİN ETTİLER

İngiliz medyasında çıkan haberlerde ise Simpsonların Trump'a düzenlenen suikastı tahmin ettiği belirtildi. Dizinin 'Lisa The Iconoclast' bölümünde bir keskin nişancının miting düzenleyen bir kişiyi vurduğu kayıtlara geçti. Görüntüler Donald Trump'ın konuşma yaptığı sırada, çatıdaki silahlı bir adamın eski başkana ateş edip kulağına isabet etmesiyle ortaya çıkan olaylarla esrarengiz bir benzerlik taşıyordu. Dizinin o sahnesinde ise keskin nişancı belediye başkanına yönelik "Onu öldürebilirdim, emirleri bekliyorum" ifadesini kullanıyor.

Haberin Devamı

Trump suikastını da bildiler Bir Simpsonlar klasiği: Emir gelirse onu vuracağım

TRUMP'A SUİKAST GİRİŞİMİ

Yalnızca ABD'yi değil dünyayı şoka sürükleyen silahlı saldırı, küçük bir kent olan Butler'daki seçim mitinginde Trump'ın konuşmasına başladığı sırada düzenlendi. Koyu renk takım elbise ve beyaz bir gömlek giymiş olan Trump'ın konuşma yaptığı sırada yerel saatle 18.08'te silah sesleri duyuldu. Konuşmasında yasa dışı göçü eleştiren Trump'ın "Bakın, neler oluyor" cümlesi, peş peşe duyulan silah sesleri ile kesildi.

Trump yere eğilerek önce konuşma yaptığı kürsünün arkasında saklanmaya çalışırken, koruma görevlileri de derhal harekete geçerek etrafını sardıkları eski Başkan'ı korumaya aldı. Seçim mitingini izleyenler de çığlıklar atarak yere yattı. Etrafı koruma görevlileri tarafından sarılmış halde tekrar ayağa kalkan Trump'ın sağ kulağının kanadığı görüldü.