Dünya‘Somon’lu güzellik

‘Somon’lu güzellik

13.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Hollywood yıldızı Jennifer Aniston’ın bir TV şovunda güzellik prosedürü olarak yüzüne somon spermi enjekte ettirdiğine dair iddiaları kabul etmesi, uygulamaya dair merak uyandırdı.

‘Somon’lu güzellik

DIŞ HABERLER - ABD’nin New York kentinde yüz plastik cerrahı olan Dr. Richard Westreich, “Guardian” gazetesine yaptığı açıklamada “Somon balığının sperminden elde edilen polinükleotitler temelde küçük DNA ve RNA parçalarıdır. Cilde enjekte edildiğinde, hücre yenilenmesini sağlar, cildi güçlendirir ve nemlendirir” dedi. Bir seansın fiyatının 900 (31 bin TL) ila bin dolar (34 bin TL) arasında değiştiği belirtilirken, somon DNA’sındaki nükleotitlerin insanlarınkine benzemesi nedeniyle vücut tarafından iyi tolere edildiği ve reaksiyona neden olmadığı ifade edildi.

Haberin Devamı

İşe yarıyor mu?

Estetik tıpta polinükleotitlerin kullanımına ilişkin bazı incelemelere göre, somon spermi cilde iyi geliyor. Ancak bazı çalışmalar da bir faydası olmadığını öne sürüyor. ABD’deki Northwestern Bölgesel Tıp Grubu’nun direktörü Dr. Lauren Taglia, daha fazla araştırma doğrulayana kadar hastalarına somon spermi önermediğini söyledi. Westreich ise yöntemin vücudun tepkisine göre değişkenlik gösterdiğini ifade etti. Buna rağmen Jennifer Aniston’ın (55) yanı sıra ABD’li TV yıldızı Kim Kardashian’ın (43) da somon spermiyle yüz bakımı yaptırdığı biliniyor.