Dünya Slovakya'da tren otobüse çarptı, çok sayıda ölü ve yaralı var

Slovakya'da tren otobüse çarptı, çok sayıda ölü ve yaralı var

28.06.2024 - 15:11 | Son Güncellenme:

Uluslararası bir trenin Nove Zamky kasabası yakınlarında karıştığı kazada can verenlerin tamamı otobüs yolcusu. Yerel basın, çarpışmanın yaşandığı geçitteki ışıklar ve bariyerlerin kısa süre önce fırtına nedeniyle kullanım dışı kaldığını yazdı.

Slovakyada tren otobüse çarptı, çok sayıda ölü ve yaralı var

Slovakya'da, Prag'dan Budapeşte'ye Bratislava üzerinden giden Çekya Demiryolları'na ait uluslararası trenin bir otobüsle çarpışması sonucu en az 7 kişi öldü. Tren sürücüsü dahil 5 kişi de yaralandı.

Haberin Devamı

Acil durum birimlerinin Facebook paylaşımına göre kaza, başkent Bratislava'nın yaklaşık 80 kilometre doğusundaki Nove Zamky kasabası yakınlarında meydana geldi.

Slovak İçişleri Bakanı Matus Sutaj Estok, otobüsün darbeyi direkt alan kısmında bulunan yolcuların o etkiyle hayatlarını kaybettiğini söyledi. Estok sonrasında çıkan yangının da kimlik tespitini zorlaştırdığını kaydetti.

Yetkililer, olay sırasında trende 100'den fazla, otobüste ise 9 kişinin bulunduğunu aktarıyor.

Çekya medyasında, tren sürücüsünün vagonların ray dışına çıkmasını engellemeyi başarması övülüyor.

Slovakyada tren otobüse çarptı, çok sayıda ölü ve yaralı var

Ölenlerin tamamının trenle çarpışan Arriva otobüsü yolcuları olduğu bildirildi. Arriva, otobüs şoförünün otuz yılı aşkın tecrübesi olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

BBC'nin doğrulayamadığı Slovak basınında çıkan haberlere göre, çarpışmanın yaşandığı geçitteki ışıklar ve bariyerler yakın zamanda meydana gelen fırtına nedeniyle kullanım dışı kalmıştı. Çarpışma sırasında düzgün çalışıp çalışmadıkları henüz tespit edilemedi.

Slovak Demiryolları iddialarla ilgili yorumda bulunmadı.

Slovak İçişleri Bakanı Matus Sutaj Estok, sosyal medyada "Hayat, bir anlık dikkatsizlik sonucu sonsuza kadar değişebilir" yazdı: "Bu üzücü olay hepimize yollarda ve demiryolu geçişlerinde güvenliğe dikkat etmemiz gerektiğinin bir hatırlatıcısı olsun."

Yolculardan Katarina Molnarova, AFP'ye, Nove Zamky istasyonundan ayrılırken bir çarpışma hissettiğini ve duyduğunu söyledi, "Birkaç dakika sonra inmeyi başardık" dedi.

Molnarova, "Trenin ön kısmının alevler içinde olduğunu gördük" diye de ekledi.

Çığlık ya da paniğe kapılma yaşanmadığını, yolcuların bagajlarını alıp yola yürüdüğünü ifade etti.