DünyaSinvar’ın tüneldeki görüntüleri paylaşıldı

Sinvar’ın tüneldeki görüntüleri paylaşıldı

21.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), geçtiğimiz Çarşamba günü düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden Hamas lideri Yahya Sinvar’ın, Gazze Şeridi’nde bir tünelde aile üyeleriyle birlikte yürüdüğü görüntüleri paylaştı.

IDF görüntülerin, 6 Ekim 2023’ü, saldırıların başladığı 7 Ekim 2023’e bağlayan geceye ait olduğunu savundu. Görüntülerde Sinvar, burada iki çocuk ve bir kadınla birlikte çanta taşırken görülürken, Hamas liderinin daha fazla çanta ve su şişesi taşımak için tünelde birkaç tur attığı anlar da bulunuyor. IDF, görüntülerin birkaç ay önce bulunduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Ev sahibi şokta!

Öte yandan BBC’ye konuşan bir Gazzeli, Yahya Sinvar’ın kendi evinde öldürüldüğünü öne sürdü. Görüntüleri izleyen ve Sinvar’ın sığındığı evin kendisinin olduğunu tespit eden Eşref Abo Taha isimli kişi, şok olduğunu ifade etti.

Görüntüleri kendisine ilk olarak kızının gösterdiğini belirten Taha, kardeşi teyid edene kadar burasının kendi evleri olduğuna inanmadığını belirtti. Evi, İsrail’in tahliye çağrısı sonrası boşalttıklarını ve Han Yunus’a gittiklerini kaydeden Taha, Sinvar’ın eve nasıl girdiğini bilemediklerini, bununla bir ilgileri bulunmadığını kaydetti.