DünyaSicilya'da batan süper yatın kaptanına 'çoklu cinayet' suçundan soruşturma başlatıldı

Sicilya'da batan süper yatın kaptanına 'çoklu cinayet' suçundan soruşturma başlatıldı

26.08.2024 - 11:09 | Son Güncellenme:

Termini Imerese Başsavcılığı, Palermo açıklarında batan süper yatın kaptanı James Cutfield'i şüpheliler listesine aldı. Yeni Zelandalı kaptan 'kusurlu gemi kazası' ve 'çoklu cinayet' ile suçlanıyor.

Sicilyada batan süper yatın kaptanına çoklu cinayet suçundan soruşturma başlatıldı

İtalya'nın Sicilya Adası'ndaki Palermo şehrine bağlı Porticello Limanı açıklarında batan 'Bayesian' adlı lüks yatın kaptanı James Cutfield hakkında 'kusurlu gemi kazası' ve 'çoklu cinayet' suçlarından soruşturma başlatıldı.

Haberin Devamı

19 Ağustos'ta batan lüks yatta, aralarında İngiliz milyarder Mike Lynch ve kızı Hannah'nında bulunduğu 22 kişiden yedisi hayatını kaybetti. Yeni Zelandalı kaptan pazar günü yapılan sorgulamada iki saat boyunca ifade verdi. Bu, Cutfield'in bir hafta içinde ikinci kez ifade verişi oldu.

İki saatten fazla süren sorgulamada yattan sorumlu kişi olarak kaptan, tender kapısının, yani tender odasını makine dairesinden ayıran kapının açılıp açılmadığına ve hareketli orta bordanın konumuna ilişkin soruları yanıtladı. Son olarak da hava koşullarının kötüleşmeye başladığı saat 3.50'den otomatik batma sinyalinin verildiği saat 4.06'ya kadar geçen sürede neler yaşandığına dair sorulara yanıt verdi.

Tam olarak 4.06 olarak belirlenen batma saati ile işaret fişeğinin atılması arasında neden 32 dakika (4.38) geçtiğine dair şüphelere de yanıt arandı.

Haberin Devamı

Soruşturma kapsamında, kaptan ile hava durumu uyarılarından sorumlu mürettebat üyesi arasındaki temasların, geminin durumunun ve geminin tüm kapılarını mühürleme düğmesinin açıklığa kavuşturulması önemli konular arasında yer alıyor. Önümüzdeki günlerde diğer mürettebat üyelerinin de sorgulanabileceği belirtiliyor.

OTOPSİ İNCELEMELERİ BAŞLAYACAK

Otopsi incelemelerinin Salı günü başlaması ve Perşembe gününe kadar sürmesi planlanıyor. Otopsilerin Palermo'da yapılacağı açıklandı. İki ceset üniversite hastanesinin adli tıp enstitüsünde, diğer beş ceset ise Rotoli mezarlığında bulunuyor.

Kazada hayatını kaybeden İngiliz iş adamı Mike Lynch, 18 yaşındaki kızı Hannah, Morgan Stanley International'ın başkanı Jonathan Bloomer, eşi Anne Elizabeth, avukat ve eski New York savcısı Chris Morvillo, eşi Nada ve şef Thomas Recaldo'nun cesetleri üzerinde incelemeler yapılacak.