Dünya‘Savcı ve suçlu arasında seçim’

‘Savcı ve suçlu arasında seçim’

25.07.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

ABD’de kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti’nin adayı olması beklenen Başkan Yardımcısı Kamala Harris, seçim çalışmalarına başlarken, ilk konuşmalarında Cumhuriyetçi aday Donald Trump’a karşı sözünü çekinmedi.

‘Savcı ve suçlu arasında seçim’

ABD Başkanı Joe Biden’ın seçim yarışından çekilmesinin ardından desteğini açıkladığı Harris, ilk seçim mitingini Wisconsin’de gerçekleştirdi. Başkanlık seçimlerinde kilit eyaletlerden biri olan Wisconsin’deki Milwaukee şehrinde binlerce kişiden oluşan kalabalığa seslenen Harris, Trump ile kendi arasındaki tercihin ‘özgürlük ve kaos arasında ’ , ‘eski bir savcıyla hüküm giymiş bir suçlu’ arasındaki bir tercih olacağını belirtti.

Haberin Devamı

Harris, Trump’ın milyarderler tarafından desteklendiğini ve şahıslar ile şirketlerin özel çıkarlarını temsil ettiğini, kendi seçim kampanyasının ise ‘önce halk’ dediğini belirtti. Rakibi Trump’ın politikalarının köhneleşmiş ve geri kalmış olduğunu savunan Harris, “Geri gitmiyoruz. Neden geriye gitmediğimizi size söyleyeyim. Bizimkisi, gelecek için verilen bir mücadele” diye konuştu.