DünyaSavaş Lübnan’a genişleyebilir

Savaş Lübnan’a genişleyebilir

10.09.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Gazze Şeridi’ndeki savaşın çevre ülkelere genişlemesi konusundaki endişeler sürerken, son dönemde İsrail’de Lübnan ve Hizbullah’a yönelik açıklamalar dikkat çekiyor.

Savaş Lübnan’a genişleyebilir

İsrail ile Hizbullah arasında, Lübnan sınırında devam eden çatışmalar ve karşılıklı saldırılar, bu İsrail kamuoyunda rahatsızlık yaratıyor. Son olarak dün Lübnan’dan fırlatılan bir insan hava aracı, İsrail’in kuzeyindeki Nahariya’da yüksek bir binayı vurdu. Hizbullah’ın 20’den fazla roket fırlattığı da belirtildi. 

Haberin Devamı

Başbakan Binyamin Netanyahu’nun Likud partisinden milletvekili Nissim Vaturi, İsrail ile Hizbullah arasındaki çatışmanın “birkaç gün içinde” kapsamlı bir savaşa dönüşebileceğini öne sürdü. İsrailli Ulusal Birlik Partisi lideri ve muhalefetin en önemli isimlerinden Benny Gantz da, İsrail ordusunun Gazze’de belli bir noktaya geldiğini ve artık kuzey sınırına “yoğunlaşması gerektiğini” söyledi.

Suriye’de saldırı: 18 ölü

Öte yandan İsrail’in İran destekli gruplara yönelik hava saldırıları da devam ediyor. Son olarak İsrail ordusunun Suriye’nin Hama kırsalına düzenlediği hava saldırısında en az 18 kişi hayatını kaybetti. Saldırılarda 37 kişinin de yaralandığı ifade ediliyor. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise, ölenlerin sayısının 26 olduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

İsrail’in Suriye’deki ilk hedefinin bir askeri araştırma merkezi olduğu ifade ediliyor. Diğer hedefin ise “İranlı milislerin ve uzmanların Suriye’de silah geliştirmek için konuşlandığı” bir tesis olduğu belirtiliyor.